avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare de la fnuass si plata salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare de la fnuass si plata salar

Buna ziua!
O angajata este in CM, avem de recuperat de la fnuass, si un salariu de acordat (catre aceasta persoana). Seful zice ca asteapta sa-i vireze "sanatatea" banii, si de-abia apoi ii va plati salariul angajatei. E corect ceea ce face? :(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 16:00, 10 Noiembrie 2011
Salariatei i se va plati salariul si indemnizatia de CM.Nu are legatura cu faptul ca angajatorul are aceasta facilitate sa-i zicem de a recupera sumele de la FNUASS.
Sumele vor veni probabil peste mult timp-merge greu cu recuperarea sumelor.
Angajatorului i se poate respinge cererea si atunci ce face angajatul nu-si mai ia salariul?
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Seful daca nu plateste nu are cum sa solicite de la Sanatate.
Fireste ca nu poti sa conditionezi drepturile unui salariat de posibilitatea recuperarii sumelor de la sanatate.Salariata e platita de firma unde munceste, ce legatura are faptul ca se intarzie recuperarea
sumelor de la sanatate.
Multumesc pentru raspunsuri!
Asa i-am spus si eu sefului, dar imi trebuie o baza legala, un text, negru pe alb, pentru ca altfel nu-i va da salariul! X-(
Codul muncii
CAP. 3
Art.166
Plata salariului
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Multumesc!!
:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Plata certificate medicale fara viza medic expert mariapetcu mariapetcu Buna ziua. O societate a platit un concediu medical care nu indeplinea conditia \"peste 90 zile se solicita viza medicului expert\". In luna respectiva ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor si concedierea mirellllla mirellllla Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati, am lucrat intr-o firma de pe 1 februarie, in fiecare luna se intarzia cu salariile pana cand in ultimele 3 luni ... (vezi toată discuția)