avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani din incasarile firmei - caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani din incasarile firmei - caz penal?

Lucrez la o firma de distributie. Luna trecuta un sef m-a rugat sa-i dau niste bani din incasarile pe chitanta ale firmei, si sa-i trimit prin on line. Urmand sa-mi semneze dispozitia de plata ulterior. Dar, surpriza! Peste o zi, a plecat din firma, si dp nu a semnat. Am ramas cu o paguba de cateva milioane bune, si firma vrea sa o impute. Deoarece nu pot plati intr-o luna asa suma. Ce risc am si la ce sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:24, 8 Aprilie 2005
Oricat de mare sef ar fi trebuie sa respecte niste pasi privind incetarea contractului de munca.Chiar daca a plecat va trebui sa se intoarca la firma sa-si faca nota de liichidare, sa predea mijloacele fixe/obiectele de inventar pe care le are in folosinta, toate acestea fiind conditionate de nerestituirea cartii de munca sau desfacerea contractului de munca intr-un mod nesatisfacator.De asemenea daca s-a hotarat sa plece asa , de pe o zi pe alta, poate mai are niste bani de primit de la firma, salariul pentru zilele lucrate in luna aceea,iar daca a afost sef poate aceste sume nu sunt de neglijat.Asa cum te mai sfatuia un coleg de pe forum cel mai bine e sa pastrezi chitanta cu care ai depus banii on line, sa faci o copie de pe ea si sa o lasi la persoana care se ocupa de salarizare, carti de munca in asa fel incat in momentul in care "seful disparut" isi va solicita eventualele drepturi, rezolvarea acestora sa poata fi conditionata de restituirea banilor pe care tu ii ai minus in acest moment.

Succes!

Mirela
Parerea mea!!!!!
Asteapta ca firma sa te dea in judecata pentru recuperarea debitului si apoi faci o cererea de chemare in garantie impotriva celui ce a incasat lovelele.
Stai linistita ca nu te poate obliga nimeni sa ii dezdaunezi intr-o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare de la fnuass si plata salar cristina29 cristina29 Buna ziua! O angajata este in CM, avem de recuperat de la fnuass, si un salariu de acordat (catre aceasta persoana). Seful zice ca asteapta sa-i vireze ... (vezi toată discuția)
Imputare sume din salariu beatedy beatedy Buna ziua, Fratele meu are probleme la locul de munca. El este gestionar intr-un depozit de produse lactate. In fiecare luna i se retine o anumita suma ... (vezi toată discuția)
Declaratie datorie si demisie fara data kitty_flavia7 kitty_flavia7 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: De 8 luni lucrez la acelas patron.Am o anumita suma de restituit patronului (acesti bani sunt ... (vezi toată discuția)