avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procurorul ierarhic are termen?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procurorul ierarhic are termen?

Buna seara,

Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor.
Situatia este in felul urmator:

1) Depun o plangere la parchet,iar in termen de 20 zile de la depunerea plangerii,un procuror imi da raspuns cu NUP.
2) Eu in termen de 20 zile,depun o alta plangere impotriva rezolutiilor de NUP la procurorul ierarhic.
3) In cat timp trebuie sa-mi raspunda procurorul ierarhic,avand in vedere ca se apropie de circa 3 luni de cand am depus plangerea la procurorul ierarhic.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:34, 21 Mai 2013
Raspunsul ramane acelasi.
Trebuia sa asteptati raspunsul procurorului ierarhic doar 20 de zile de la inregistrarea plangerii si apoi sa va adresati instantei in termen de 20 de zile de la expirarea termenului initial.
Prin decizia nr. 15 din 6 aprilie 2009 pronunţată într-un recurs în interesul legii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat că termenele prevăzute în art. 278 alin. (3) şi art. 278 ind.1 alin. (2) C. proc. pen. sunt termene de decădere, sub aspectul naturii juridice, astfel că nerespectarea lor atrage nulitatea plângerii şi respingerea acesteia ca tardivă.
Lecturati deciziile ICCJ pe care le-am aratat mai sus.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)