avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratie bloc

Pot sa cer administratorului asociatiei de proprietari sa-mi prezinte lista detailata a datoriei pe care o am, si anume:apa=suma, salubrizare=suma etc.?Pentru ca el pretinde ca nu este obligat si ca atare nu o s-o faca.
Exista temei legal?
Multumesc.
Temeiul legal este Legea 230/2007 .
Proprietarul are dreptul sa ceara orice document care priveste asociatia , cu atat mai mult detalierea sumelor care formeaza cheltuielile lunare . Sper sa nu fiti dintr-un oras rosu ; acolo legile sunt facultative ...
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
IonPopescu-B, utilizator
multumesc pt. raspuns.
Ce inseamna "oras rosu"?
1-Administratorul de imobil este [EDIT] angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii /masuri ale adunarii generale,presedintelui si comitetului executiv
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,
L nr 230/2007 ART. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei
şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

In baza temeiului legal precizat solicitati presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie documentele justificative
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
elga50, moderator
Sigu, asa cum spun si colegii mei, puteti cere administratorului sa va explice pe caprarii componenta sumelor repartizate.
Dar sa nu procedati ca un proprietarr de la noi din asociatie, cand in fiecare luna pretinde sa i se intocmeasca un fluturas in care sa i se prezinte in mod detaliat provenienta cheltuielilor (noi nu tiparim fluturasi, anexa la listele de plata, ca la alte asociatii). Nu stiu daca ati inteles ce-am vrut sa spun, dar proprietarul nostru o cam face pe ”niznai-ul”; acest lucru tin o luna, doua, dupa care l-am trimis in fata listei de plata, pentru ca daca ai f. putina intelegre, totul este destul de clar. A mers la primarie si i-au spus cam acelasi lucru, discutia purtandu-se in prezenta mea... Comportare dubioasa, ce sa mai zic. Nu generalizez, poate la dvs. este alta situatie, dar din lista de plata, chiar nu se intelege cum vi se repartizeaza cheltuielile de intretinere?
Adam Grecu a scris:

... in fiecare luna pretinde sa i se intocmeasca un fluturas in care sa i se prezinte in mod detaliat provenienta cheltuielilor ... discutia purtandu-se in prezenta mea...

In ce calitate ? Administratorul nu poate hotari , de capul lui , orice sume , pe care sa le imparta proprietarilor . Sumele trebuiesc aprobate . Asadar , cheltuielile lunare difera , proprietarul are dreptul sa stie , in fiecare luna , ce reprezinta sumele calculate . De asemenea are obligatia sa le achite si , in termen de 30 de zile de la afisare , are posibilitatea sa le atace ...
Administratorul poate sa renunte la salariul din luna pentru care ii pare ” apasatoare” cererea proprietarului de justificare a sumelor trecute pe tabelele afisate ! Comitetul executiv , presedintele , cenzorul ar trebui sa verifice si sa semneza tabelele lunare .
Fara sa mi-o luati in nume de rau , la economia de litere pe care o faceti , nu cred sa fie vreo suma calculata nejustificat :)

Alte discuții în legătură

Salariul administratorului sneatinschidan sneatinschidan in blocul in care locuiesc salariul administratorului se plateste in funcie de numarul de persoane. i-am spus administratorului ca nu e conform legii 230/2007, ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul cote de intretinere Shpyn Shpyn Buna ziua, Am observat acum cateva luni ca administratorul gresea calculul pretului pentru apa rece si apa calda (mai exact afisa un pret de aproximativ 9,1 ... (vezi toată discuția)
Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)