avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie

Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale amiabila si in instanta)si ce se face in cazul copilului minor. as dori sa impartim custodia, nu am pretentie de pensie alimentara . eu sunt angajata cu acte in regula in romania iar sotul lucreaza in constructii in italia, PFA.nu avem proprietati imobiliare, eu am un apartament cu 2 camere inchiriat si sustinut din salariul meu fara ajutor banesc din partea sotului.ce sanse exista sa ii incredinteze instanta copilul sotului?

va multumesc!

cu stima,
Anamaria
Se poate la notar, insa sotii trebuie sa fie prezenti si sa fie de acord asupra tuturor aspectelor privind custodia, locuinta, programul de vizitare, pensia de intretinere - la care nu puteti renunta, fiind un drept prevazut de lege in favoarea copilului.
va multumesc din suflet pt raspunsuri! zi excelenta!
Eu nu cred sa fie mai scump la notar si recomand cu drag varianta asta daca se inteleg.
Inainte insa stati frumos la o cafea si stabiliti toate detaliile: numele de dupa casatorie, pensia (in natura sau nu), cum veti exercita autoritatea comuna.
Parerea mea e sa faceti asta impreuna, inainte de a ajunge la notar. V-ar ajuta sa va informati putin ce inseamna autoritatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului + divort Rox. Rox. Bună ziua! Urmează să divorțez de soțul meu. In cazul in care fiecare dintre noi vrea sa aibă custodia copilului, dar nu comuna, actele de divorț se ... (vezi toată discuția)