avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot amâna primul termen al recursului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot amâna primul termen al recursului?

Buna ziua. Pe 13.06.2013 este primul termen de recurs. eu am calitatea de intimat si doresc sa stiu daca pot cere amanare pentru luare la cunostinta de motivele recursului. Mentionez ca nu am avocat, iar in apel sentinta a fost de partea mea.
Mai este ceva ce nu am inteles, la fond s-a hotarat sa platesc pensie de intretinere si mi s-a facut poprire pe salariu la aprox 2 luni dupa sentinta, la apel s-a hotarat sa nu mai fiu eu cel care plateste.........dar cu toate astea tot eu am platit (apelul s-a incheiat pe 19.11.2012). Dc nu s-a trimis de la Tribunalul Bucuresti poprire pe salariu?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
catalin2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:49, 27 Mai 2013
In mod normal ar trebui sa depuneti intampinarea cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata.

Daca doriti insa un nou termen, atunci nu depuneti intampinarea ci o cerere de angajare avocat. Exista insa sanse sa nu vi se acorde acest termen si atunci ar trebui sa fiti pregatit cu intampinarea sau cu ceva concluzii scrise in vederea respingerii recursului.
Buna ziua,
Deci fac cerere (verbala sau scrisa?) la primul termen pentru amanare angajare aparator. Daca se acorda foarte bine, daca nu depun intampinarea (pe care logic tb sa o am scrisa la mine si ca sa nu am vreo surpriza o si timbrez). Am inteles bine?Este posibil sa se mai schimbe sentinta de apel?Multumesc,
Nu aveti obligatia de a plati taxa de timbru daca este vorba despre intampinare. In rest, ati inteles bine situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare otto2007 otto2007 Buna ziua, am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Art. 673 ind. 11 alin. 2 cod procedurã civilã zeita_zeita zeita_zeita Buna seara ! Sentinta expusa portalul instantelor de judecata pentru Apel intr-un dosar de partaj a fost urmatoarea: \\"Solutie: în baza art. 673 ind. ... (vezi toată discuția)