Buna seara!
Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera.
In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau testament?
Care sunt avantajele si dezavantajele ?
Va multumesc, anticipat!
Cu respect.
Act de mostenire nu se poate face! Mostenirile se deschid prin moarte. Daca mai aveti un frate si parintii II lasa si lui o Casa, fie va face amandorura testament prin care va gratifica cu bunurile respective, fie va doneaza la fiecare din timpul vietii imobilele , spun and ca in actele de donatie ca v a gratificat pe fiecare cu imobile egale ca valoare.
Astfel ca bunul donat este si propriu, nu I'l veti imparti cu Sotia la divort.
Daca citeati cu atentie postarile ati fi remarcat ca donatia ca si testamentul este supus reductiunii mostenitorilor rezervatari , adica in speta fratele dvs, pt cota de rezerva ce I se incalca.
Buna seara!
Unchiul meu a murit anul trecut si sa dezbatut mostenirea iar mama mea a ramas cu casa, toti ceilalti frati au renuntat la mostenire . Toate cheltuielile de inmormantare au fost suportate de mama mea.
Este o casa batraneasca doar cu valoare sentimentala ptr mine , deoarece am copilarit acolo
pe vremea cand traia bunicul. Acum mama mea vrea sa imi faca acte si pe aceasta casa odata cu actele de pe garsoniera.
Poate sa imi faca acte si pe aceasta casa?
Donatie , de exemplu.
Va multumesc, anticipat!