avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cine incaseaza de la APIA subvenþia la hectar, ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cine incaseaza de la APIA subvenþia la hectar, proprietarul sau arendasul?

1.Daca terenul agricol este arendat, cel care a dat in arenda are dreptul de a obtine subventii de la APIA ? Sau acestea sunt incasate de catre cel care a primit terenul?
2.Care este suprafata minima pentru care se primeste subventie?
3Ce act legislativ reglementeaza situatia descrisa ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 07:52, 22 Mai 2013
1. Arendasul este cel care lucreaza pamantul si indreptatit sa ia subventia comunitara. Arendatorul este cel care, pe baza unui contract cu arendasul ii da acestuia pamantul sa-l lucreze, contra unor plati in natura sau in bani. Contractul dintre arendas si arendator este contrasemnat de catre primarii.

2. Conform OUG nr. 125/2006, completată şi aprobată prin Legea nr. 139/2007

3. Conditia acordarii este să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha;
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Roland Mindrila, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apia-campania de primire a cererilor de platã Daniela Bolog Daniela Bolog APIA demarează joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ralf84 ralf84 Buna ziua, Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda? M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Arendare emilraile@yahoo.com emilraile@yahoo.com Pot arendă un teren intravilan cu construcție pe el? Multumesc (vezi toată discuția)