avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda

Buna ziua,
Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda?
M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren agricol unde initial a fost cultivata vita de vie , in cadastru este teren agricol si nu arabil, proprietarul a obtinut un certificat de defrisare , acum vrea sa dea terenul in arenda, ce contract ar putea fi incheiat intre societatea care ar vrea sa ii lucreze pamantul si proptietar.
Din cate stiu pot fi arendate doar terenurile arabile si nu agricole.
As aprecia daca m-ar lamuri cineva!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:44, 12 Februarie 2013
"Art. 1836 din noul cod civil
Bunuri ce pot fi arendate
Pot fi arendate orice bunuri agricole, cum ar fi:
a) terenurile cu destinaţie agricolă, şi anume terenuri agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, arbuştii fructiferi, plantaţiile de hamei şi duzi, păşunile împădurite, terenurile ocupate cu construcţii şi instalaţii agrozootehnice, amenajările piscicole şi de îmbunătăţiri funciare, drumurile tehnologice, platformele şi spaţiile de depozitare care servesc nevoilor producţiei agricole şi terenurile neproductive care pot fi amenajate şi folosite pentru producţia agricolă;
b) animalele, construcţiile de orice fel, maşinile, utilajele şi alte asemenea bunuri destinate exploatării agricole."
Deci este un singul tip de contract de arenda si se aplica procedura standard de inregistrare si declarare a celui care plateste impozitul pe venitul din arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendare emilraile@yahoo.com emilraile@yahoo.com Pot arendă un teren intravilan cu construcție pe el? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de arenda sau contract de comodat - tractoare si masini agricole gatanmarius gatanmarius Buna seara! Am infiintat o societate(SRL) cu principalul domeniu de activitate clasa caen 0111(Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)