avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendare

Pot arendă un teren intravilan cu construcție pe el? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:40, 21 Ianuarie 2018
Arendarea se refera la - locatiunea bunurilor agricole. Asadar pentru teren si constructie poate fi incheiat contract de locatiune (inchiriere)
@ emilraile@yahoo.com, daca bunurile (imobile in speta dvs) se incadreaza printre cele enumerate de art.1836 C.civ., da, se poate incheia un contract de arendare, dupa cum stipuleaza legea.
Articolul 1.836 ~ Bunuri ce pot fi arendate
Pot fi arendate orice bunuri agricole, cum ar fi:
a) terenurile cu destinaţie agricolă, şi anume terenuri agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, arbuştii fructiferi, plantaţiile de hamei şi duzi, păşunile împădurite, terenurile ocupate cu construcţii şi instalaţii agrozootehnice, amenajările piscicole şi de îmbunătăţiri funciare, drumurile tehnologice, platformele şi spaţiile de depozitare care servesc nevoilor producţiei agricole şi terenurile neproductive care pot fi amenajate şi folosite pentru producţia agricolă;
b) animalele, construcţiile de orice fel, maşinile, utilajele şi alte asemenea bunuri destinate exploatării agricole.

Cu alte cuvinte, pentru a fi in prezenta unui contract de arendare nu conteaza daca terenul este intravilan sau extravilan, ci bunurile trebuie sa fie destinate exploatarii sau productiei agricole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda ralf84 ralf84 Buna ziua, Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda? M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda sau contract de comodat - tractoare si masini agricole gatanmarius gatanmarius Buna seara! Am infiintat o societate(SRL) cu principalul domeniu de activitate clasa caen 0111(Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si ... (vezi toată discuția)
Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)