avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

In anul 2009 a murit mama mea lasindu-mi ca mostenire un imobil .La acest imobil mai are dreptul un var de al meu cam un perete Tinand cont ca acest imobil a fost intretinut de la moartea bunicii mele 1990 si pana in 2009 de mama mea si respectiv 2009-2013 de mine ca mostenitoare ,si ca varul meu nu s-a interesat pana acum de acest imobil ce drept mai are el la aceasta casa si cat m-ar costa iesirea din indiviziune .Mentionez ca el mi-a spus ca nu-l intereseaza casa dar fiind plecat in Spania la munca de 10 ani nu poate venii sa facem actele .Ce pot face in acest caz? ca sa pot vinde imobilul?
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 01:54, 22 Iulie 2013
Buna ziua,
va trebui sa va adresati instantei pentru dezbaterea succesiunilor. Va veti judeca cu varul.
Va trebui sa solicitati si constatarea ca varul nu a facut acceptarea succesiunii in termenul prevazut de art. 700 C.Civ. Cuza si deci este strain de mostenire.
Daca se admite exceptia, veti ramane unic mostenitor si puteti face de vreti cu apartamentul.
Daca nu este admisa exceptia si nici varul nu va trimite un inscris oficial de renuntare la mostenire, atunci veti solicita iesirea din indiviziune.
Costul este cam 3% din valoarea bunurilor plus inca ceva.
Puteti beneficia, eventual, daca va incadrati in conditiile legii, de ajutor public judiciar care consta in scutiri totale sau partiale de taxa de timbru sau de esalonarea platii.
Consultati un avocat care sa va ajute, speta fiind destul de complicata.
av. Gabriel Klein Kiritescu
SI DACA EU NU STIU ADRESA DE DOMICILIU DIN ROMANIA? CUM POT SA DESCHID SUCCESIUNEA AVAND IN VEDERE CA NU EL FIGUREAZA IN ACTE CI TATAL LUI DECEDAT ?EL A FACUT DEZBATEREA SUCCESORALA DUPA TATAL SAU ASA STIU EU ?
Decit sa-l enervati pe var,mai bine dati-i o sulta cit stabileste judecatorul,el iese din discutie,ramineti singura cu imobilul.Dar oricum trebuie sa dati de el sa stabiliti ce si cum,vedeti ca mai fura altii ce au spus ca renunta si s-au trezit mai incolo ca isi vor partea,mica mare,cit o fi.Iar de nu aveti banii cu pricina si el e rau intentionat treb.sa vindeti de comun acord sa-i dati omului dreptul lui,situatie pe care nu v-o doresc.ADica sa vindeti oarecum siliti,in loc sa fiti dvs.relaxata si sa stati cit vreti cu vinzarea,ca unica proprietara,zic.
Pai cum dumnezeului sa dau de el daca nu-mi raspunde la telefon?nici pe fb? i-am trimis si mesaje cum pot da de el .Cel care avea o treime din mostenire a vandut partea sa adica drepturile sale unui av care acum ma forteaza pe mine sa acctionez adica mi-a cerut sa deschid succesiunea ,a adus un expert
Daca acela este avocat trebuie sa stie ce e de facut,oricum dvs.ar trebui sa mergeti la un birou de avocatura si sa expuneti situatia,nu se poate s-o lungiti asa,citisem undeva ca e posibil sa-i depuneti sulta stabilita in instanta la o banca si cind apare,isi ia omul banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă în indiviziune ContSters440266 ContSters440266 Am contractul de casa in indiviziune ,cu 5 mostenitori .Pot sa vind? Sau cum procedez sa pot vinde? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. deci suntem in ... Cobalt1 Cobalt1 Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la ... (vezi toată discuția)