avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Este suficienta folosirea unui program soft pt ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Este suficienta folosirea unui program soft pt intocmirea pontajului si a cerilor de concediu

Buna, asa dori sa stiu daca este legal sa intocmesc statul de plata in baza pontajului si a cererilor de concediu in format electronic sau este obligatoriu sa existe cereri scrise si pontaj pe suport hartie semnate in original de fiecare angajat si aprobate de conducatorul departamentului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:22, 23 Mai 2013
Programarea CO o puteti face in ce format doriti dar e necesara semnatura angajatilor de luare la cunostinta. Deci o listati si le-o dati sa o semneze.
La fel pontajul se poate intocmi electronic, dar trebuie semnat de persoana responsabila de intocmirea lui.
Nici un document nu produce efecte juridice daca nu este semnat de cel care este responsabil de intocmirea lui, de cel care il intocmeste, indiferent ca e vorba de semnatura olografa sau electronica.
Asadar pentru a intocmi statul de salarii aveti nevoie de semnatura pe documentele care stau la baza intocmirii acestuia, pentru a fi luate in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ? - factura listata doar la un calculator ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Institutia noastra a primit de la o Societate Comerciala o Factura - intocmita si listata la un calculator, stampilata si semnata. Factura ... (vezi toată discuția)
Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice? anmdumitrache anmdumitrache Buna ziua. Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice, astfel incat la un eventual control al diferitelor entitati de control pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : deoarece ... Mario Bro Mario Bro Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : Deoarece nu s-a putut deplasa la firma noastra , am trimis scanat un contract stampilat, semnat ... (vezi toată discuția)