avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierdere drepturi banesti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierdere drepturi banesti

Buna ziua! Am o sora de 44 ani afectata de sindromul Down + oligofrenie avand recunoscut gradul de handicap 1 grav...cu drept la insotitor. Cum mama noastra in varsta de 80 de ani grav bolnava locuieste cu mine in Italia...am adus cu mine si sora. In Romania mi s-a comunicat ca ii vor sista plata ajutorului de handicap si a insotitorului pe motiv ca ea nu mai locuieste in Romania. Mentionez ca aici nu ii pot face documente deoarece nu are un venit, pentru ca nu pot demonstra ca ea are un ajutor social de handicap, pentru ca in Romania sora mea nu are drept sa semneze nici un act legal. Ce pot face pentru a nu-i fi sistate drepturile banesti. Stiu ca pot devenii tuturele sau....dar asta necesita timp de stat in Romania...iar eu nu imi permit asta avand in vedere ca trebuie sa ingrijesc de mama imobilizata in scaunul cu rotile si nici nu o pot lasa pe sora mea in Romania deoarece nu avem nici un familiar in viata.Sora mea are domiciliul si rezidenta in Romania. As vrea sa stiu daca un cetatean roman pierde drepturile banesti referitoare la handicap daca iese din Romania pe o perioada mai lunga de timp. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum pot să devin tutorele surorii, în vederea administrării veniturilor ei, în locul mamei mele care este acum în vârstă și bolnavă? LarisaNN LarisaNN Mama mea in vârsta de 80 ani a obținut hotărâre judecătorească pentru sora mea ( 40 ani sindrom Down ) handicap grav permanent, de curator ( tutore) ! ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei luiza_luana luiza_luana Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu ... (vezi toată discuția)
Are sau nu dreptul la pensi de invaliditate? corina.daniela corina.daniela buna seara. cumnatul meu imediat face 40 de ani. el este cu handicap neurologic de gradul 2, nu stiu exact sa va spun codul cu care este trecut. el nu a lucrat ... (vezi toată discuția)