avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocarea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocarea donatiei

Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu acordul Dom si Doamn X altei nepoate ei rezervandu-si doar dreptul de habitatie. Dupa decesul Doamnei X lucrurile au degenerat, adica familia Doamnei X a inceput sa se comporte f. urat cu D. X...jigniri, loviri, limitarea dreptului de a folosi casa, limitarea dreptului la vizite din partea fiicelor si a familiei Domnului X. Acum Domnul X locuieste cu o nepoata si fiica acesteia, intr-o mica parte a casei, dar zilnic sunt jigniti cum ca ar fii amanti, Domnul X nu are voie sa foloseasca bucataria, fiind nevoit sa spele vasele in baie,, motivatia fiind ca..nepoata Doamnei X ceea care a primit donatia) a cumparat ghiuveta. Domnul X are o fiica Down de 44 ani ( handicapata grad 1 f. grav), din prima casatorie, care locuia cu mama ei. Actualmente mama ei paralizata in scaunul cu rotile, nu mai este capabila sa ingrijeasca persoana cu handicap, deaceea Domnul X trebuie sa i-a el fiica in ingrijire. Acest lucru nu este posibil in conditiile actuale in care domnul X traieste. Avand in vedere motivele expuse mai sus Domnul X poate revoca Donatia facuta?
Cel mai recent răspuns: luiza_luana , utilizator 15:08, 6 Iunie 2013
Buna ziua,
Din pacate va fi foarte greu, daca nu imposibil avand in vedere donatiile succesive.
Donatia s-a facut sub clauza de abitatie viagera?
av. Gabriel Klein Kiritescu
clauza este de habitatie...adica are dreptul doar sa locuiasca in casa..nu este uzufruct viager

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)
Diferente testament sau donatie angi84 angi84 Buna ziua, Vecina mea are o dilema si vreau sa o ajut. Ea are un apartament pe numele ei si nu are copii. I-a mostenit partea sotului (care a decedat), iar ... (vezi toată discuția)
Contract habitatie viagera perchiumihaela perchiumihaela buna ziua. soacra mea a vandut un apartament iara pe bani luati a cumparat o casa pe numele ficei si si a sotului ei iar soacra mea este trecuta in act cu ... (vezi toată discuția)