avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot să devin tutorele surorii, în vederea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot să devin tutorele surorii, în vederea administrării veniturilor ei, în locul mamei mele care este acum în vârstă și bolnavă?

Mama mea in vârsta de 80 ani a obținut hotărâre judecătorească pentru sora mea ( 40 ani sindrom Down ) handicap grav permanent, de curator ( tutore) ! Fiind bolnavă și în vârstă mama dorește să renunțe la curatela in favoarea mea . Care sunt modalități le de trecere de pe numele mamei pe numele meu a curatelei? Mai trebuie proces? A mai fost unul care a durat un an! Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IOAN BITIUȘCĂ , Avocat 17:54, 18 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca hotararea judecatoreasca a fost cea de punere sub interdictie, de aceea a durat.
Faceti o cerere in instante pentru numirea dvs. ca tutore. Nu o sa dureze mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o cerere la judecatoria in circumscriptia careia se afla localitatea unde locuiti si solicitati numirea ca si curator, in locul mamei, pentru sora dumneavoastra, deoarece mama este mult prea in varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)
Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)