gabipotcovaru a scris:
” , la un moment dat mi-am cerut permisiunea sefului de echipa (lucram 3 pe masina) sa ma duc la cel mai apropiat grup sanitar pentru necesitati fiziologice. A fost de acord dar s-a intamplat ca atunci a sunat telefonul pentru o interventie la un obiectiv din oras. Colegii nu m-au anuntat si au plecat fara mine la alarma. Iesind de la grupul sanitar si vazand ca masina nu mai este unde am lasat-o, l-am sunat pe seful de echipaj iar el mi-a spus sa astept in locul unde ma gaseam, ca de fapt a fost o alarma falsa.
în opinia mea :
1) orice vi s-ar solicita a declara, mai ales în scris ori, a fi nevoit a vă apăra, sustineti că ”mi-am cerut permisiunea sefului de echipa . . . sa ma duc la cel mai apropiat grup sanitar pentru necesitati fiziologice. A fost de acord”.Așa fiind, NU ati comis nicio încălcare a vreunei cerinte din Fișa postului sau vreo altă abatere disciplinară prevăzută pe undeva gen : ”precum și alte . . .” ;
2) în cazul vreunui litigiu în instanță, probati că aveți aprobarea verbală chiar a șefului de echipă și solicitați admiterea acestui martor.Mai mult, cred că și celălalt coleg al echipei va fi auzit cererea verbală adresată de dvs. către șeful echipei și aprobarea sa.