avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul ADN

Buna ziua! As vrea sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care ,daca instanta a hotarat ca proba in privinta stabilirii paternitatii intr-un proces privind "tagada paternitatii" ca si proba in privinta solutionarii testul ADN iar mama copilului refuza sa se prezinte la recoltarea probelor biologice chiar daca a fost citata si a primit si adresa de la instanta cu privire la acest fapt? Poate fi obligata sau care sunt consecintele neprezentarii si cine ar avea castig de cauza!
Mentionez ca in tot acest timp mama beneficiaza de o hotarare judecatoreasca pentru plata unei pensii alimentare motiv pentru care nu ar vrea ca adevarul sa fie aflat!
Multumesc anticipat!
O intrebare de bun simt : ce relevanta are testarea ADN a mamei intr-un proces de stabilire a paternitatii ? ,,Discutia" este intre presupusul tata si copil, mama fiind doar un ,,vehicul". Eu nu am inteles nici daca mama nu se prezinta doar dumneaei, sau nu se przinta cu copilul pt. a i se recolta probe biologice copilului. Ce varsta are copilul ?
Mama nu este "vehicul" ; este cea care contribuie cu 50% din gene la ADN-ul copilului . De aceea , testul ADN implica expertizarea celor 3 implicati . Din bagajul genetic al copilului se compara initial informatia cu cea provenita din proba mamei , apoi prin excluderea acesteia , se compara ce a ramas cu ADN ul patern . De aceea , participarea mamei este esentiala , asa ca "discutia " intre cei doi pica sau nu ofera o asa mare certitudine de procente daca mama nu participa . Banuiesc eu ca si de aceea testele facute in laboratoare private , nu la IML , doar cu fire de par duse de tata , nu sunt acceptate in instante .
Da, insa acele teste din laboratoarele particulare efectuate pe fire de par/saliva pot oferi indicii in sensul admiterii actiunii, coroborate cu alte probe administarte in instanta, exact in situatia in care mama refuza sa se prezinte la IML cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate neprezentare razvanmi razvanmi Daca in cazul in care mama , fosta sotie , al carei copil este dat in judecata intr-un proces de tagaduire a paternitatii refuza testul ADN , instanta va ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)