avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate neprezentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate neprezentare

Daca in cazul in care mama , fosta sotie , al carei copil este dat in judecata intr-un proces de tagaduire a paternitatii refuza testul ADN , instanta va aprecia acest lucru ca pe o demonstratie a unei vinovatii ? asa cum de ex in cazul tatilor dati in judecata , in multe cazuri , chiar notorii , neprezentarea acestora la test le confirma calitatea de parinte. Adica e psibil ca in lipsa unor altor probe solide sa considere ca reclamantul nu este tatal copilului ? Simpla declaratie a mamei ca tatal nu este cel biologic poate fi suficienta pt a i da castig de cauza mamei ?
Daca nu se prezinta am inteles ca ii da o amenda , dar cat de mare ??? Poate nu are bani si totusi asa se prezinta daca ii spun asta .....sau plateste si amenda si e obligata sa se duca cu copilul ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:34, 31 Mai 2013
Se vor aplica amenzi la 2 /3 termene, insa nu o poate obliga. Hotararea pronuntata va depinde de probele administrate in cauza (martori, interogatoriu) care vor fi coroborate, inclusiv cu declaratia mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul adn caloean ciprian caloean ciprian Buna ziua! As vrea sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care ,daca instanta a hotarat ca proba in privinta stabilirii paternitatii intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Neprezentare tata prezumtiv la testul adn stabilit de instanta Pocol Dinut Marcel Pocol Dinut Marcel As dori sa stiu de ce intampla in cazul in care tatal prezumtiv nu se prezinta la testul ADN de stabilire a paternitatii pentru un copil din afara ... (vezi toată discuția)