avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul ADN

Buna ziua! As vrea sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care ,daca instanta a hotarat ca proba in privinta stabilirii paternitatii intr-un proces privind "tagada paternitatii" ca si proba in privinta solutionarii testul ADN iar mama copilului refuza sa se prezinte la recoltarea probelor biologice chiar daca a fost citata si a primit si adresa de la instanta cu privire la acest fapt? Poate fi obligata sau care sunt consecintele neprezentarii si cine ar avea castig de cauza!
Mentionez ca in tot acest timp mama beneficiaza de o hotarare judecatoreasca pentru plata unei pensii alimentare motiv pentru care nu ar vrea ca adevarul sa fie aflat!
Multumesc anticipat!
Mama nu va primi sanctiune pentru neprezentare . Testul ADN este relevand pentru tata nu pentru mama. Solutionarea procesului poate avea loc si in lipsa mamei.Expertiza va fi hotaratoare.
mama nu poate fi obligata, insa faptul ca a refuzat sa se prezinte poate fi folosit foarte bine in favoarea dvs....avocatul dvs poate introduce intrebari relevante in interogatoriu astfel incat sa obtineti o proba categoric in favoarea dvs.
Si daca refuza in continuare sa se prezinte?Eu ce fac ma mut la IML ?Nu poate fi constransa cumva?
Nu, mama nu poate fi constransa sa se prezinte cu minorul la IML. Puteti insa administra alte probe (martori, interogatoriu) care coroborate cu refuzul mamei sa determine pronuntarea unei solutii care sa va fie favorabile.
Si daca mama nu permite decat prelevara probei pt minor , nu si pt ea insasi- pt . ca oricum , ea teoretic nu e chemata in judecata , ci doar isi reprezinta legal copilul ? Ce relevanta are testul ? Adica , daca sunt toti trei testati , stiu ca e posibilitatea de 99,99% ; daca se fac teste doar pt tata si copil care este procentul ?
Mama se poate opune testarii minorului ? E nevoie de semnatura ambilor parinti pt prelevare sau este suficienta solicitarea din partea instantei?
Multumesc anticipat pt rasunsuri

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate neprezentare razvanmi razvanmi Daca in cazul in care mama , fosta sotie , al carei copil este dat in judecata intr-un proces de tagaduire a paternitatii refuza testul ADN , instanta va ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)