avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pistol gaze bulgaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pistol gaze bulgaria

Va rog sa ma ajutati.
Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. Prin februarie 2008 am fost chemat la politie unde am dat o declaratie ca nu am cunoscut legea, am achizitionat pistolul pentru autoaparare si l-am tinut in casa. Organele de politie au intocmit un proces verbal de confiscare si atat. In martie 2009 am fost chemat la procuratura unde am aflat ca procurorul vrea sa trimita dosarul in judecata sub acuzatia de contrabanda. As dori sa stiu daca se poate schimba incadrarea in cazul prezentat (respectiv pe regimul armelor si munitiilor la contraventii) mai ales ca din declaratia pe care am dato la politie reiese faptul ca nu am achizitionat arma pt a o vinde mai departe, dacu nu exista posibilitatea de neincepere a urmaririi penale? Daca ajuta cu ceva mentionez ca in prezent detin alta arma cu gaze pe cale legala avand certificat de detinator.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEXMAN , utilizator 17:45, 14 Martie 2009
Numeste-ti un avocat care sa solicite schimbarea incadrarii juridice din contrabanda in infractiunea de detinere fara drept a unei arme cu glont (fie chiar neletala). Aceasta infractiune este prevazuta de Legea armelor si munitiilor si nu are o gravitate deosebita.
Incadrarea faptei tale ca si contrabanda nu se datoreaza detinerii armei fara autorizatie, ci introducerii ei in tara prin sustragerea de la controlul vamal.
Uite aici [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contrabanda...urgent! tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)