avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare la parchet.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare la parchet.

Buna seara,

O persoana a fost cautata de politie pentru a i se inmana o citatie de la parchet. Acesta nu se afla acasa cand au venit politia,asa ca politia a lasat citatia la un vecin,si vecinul urma sa-i de-a citatia persoanei citata ( Vecin).
In citatie era mentinut ca persoana cautata trebuie sa se prezinte a doua zi la parchet,dar citatia a primit-o a doua zi cand s-a intors de la munca,caci vecinul a uitat sa-i dea citatia seara trecuta.
Acum ce se va intampla? In citatie scrie ca daca nu se prezinta,va fi sanctionat conf.art. ( nu tin minte ce articol era scris in citatie). I se va intampla ceva?
A mai intampinat cineva astfel de probleme?
Vedeti ca pe citatie, sigur politistul a lasat un numar de telefon, sunati la numarul respectiv de telefon si spuneti ca vreti o reprogramare.
Trebuie sa mergeti la parchet, daca ati fost citat, pentru ca pot veni sa va ridice cu mandat daca nu va prezentati.
In afara de amenda nu are ce sa i se intample...
persoana respectiva care este cautata nu se afla acasa,ci un membru de familie a gasit citatia. Acest membru s-a dus la politie,insa politia i-a comunicat ca nu stie nimic,el (politistul) doar si-a facut datoria de a distribui citatia. Situatia este ca persoana citata nu se afla acasa la domiciliu,si doreste sa-i comunice procurorului prin cineva ca din motive personale nu se poate prezenta,si ca va veni la parchet in maxim o saptamana.
Se poate asa ceva? Ce s-ar intampla daca persoana citata se afla in spital,sau are probleme de rezolvat in alt oras,sau lucreaza in alt oras,sau are de dat examene,etc.,ar trebui sa existe o comunicare in care procurorul care a trimis citatia,sa inteleaga ca persoana cautata/citata are motive intemeiate ptr neprezentare,si ca va amana o programare cat mai curand.
Se poate?
Daca se va prezenta peste o saptamana nu exista probleme zic eu...
Probabilca si organul de ancheta va zice la fel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie prezentare la politie - legalitate citare georgiana83 georgiana83 am gasit azi in usa o citatie de la politie pe numele meu pt a ma prezenta la o anumita sectie. citatia nu are nici o stampila . este valabila citatia? (vezi toată discuția)
Citatie la parchet maria_l maria_l Buna seara. Pe scurt am sa va relatez cazul meu in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns. Acum ceva ani am fost acuzata de amenintare, probele ... (vezi toată discuția)
Dosarul sta la politie de 1 an mihaela1985 mihaela1985 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu aceasta problema. In urma cu 1 an, am reclamat 5 persoane pentru vatamare corporala,distrugere de bunuri, ultraj contra ... (vezi toată discuția)