avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nepot

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Situatia de fapt:
Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren intravilan (bun propriu). Pe numele bunucii si al bunicului exista un titlu de proprietate asupra casei (bun comun). Cei doi bunicii au avut doi copii - o fata si un baiat. Fata si cei doi bunici au decedat - bunica in 1985, fata (respectiv mama mea) in 1996 si bunicul in 2008. NU s-a deschis nicioodata succesiune - dupa decesul bunicii.
Sucecsiune este deschisa acum de catre fiu si nepot (din partea fiicei).
In urma succesiunii, acre sunt partile care revin celor doi (fiu si nepot).
Va multumesc.
pbmice a scris:

Sucecsiune este deschisa acum de catre fiu si nepot (din partea fiicei).

Eu am inteles de aici ca, in afara de dv., mama mai are un copil. IN conditiile in care nu ati spus ca ati deschis dv. impreuna cu unchiul.
Scuze.
Prin bunuri comune insa legea intelege altceva, nu in functie de cine e trecut in titlu, ci de data si modul dobandirii lor.
Da, in conditiei lipsei vreunui frate, aveti cote egale cu unchiul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)