avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie: CFP si CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie: CFP si CM

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : un salariat a facut cerere de cfp art 54 CM pentru interese personale, in perioada 07.05 - 10.05.13, am facut transmiterea la itm - revisal. Azi imi aduce concediu medical pentru perioada 02.05.2013 - 11.05.2013. Cum sa procedez, deoarece cele 2 perioade se suprapun ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AAdriana8 , utilizator 16:28, 17 Decembrie 2021
Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...
Anulati suspendarea, prin apasarea butonului Anulare, faceti transmiterea in revisal, apoi platiti concediul medical. Ar fi bine sa aveti la baza si o nota explicativa de la angajat si o decizie de la conducere (sau compartimentul resurse umane), pentru aceasta transmitere.
Concediu medical nu se opereaza in REVISAL.
anularea nu o mai pot face, deoarece s-a facut transmiterea la itm pentru suspendare activitatii (s-a intocmit decizie suspendare pe baza cererii salariatului) si pentru incetarea suspendarii
Sa fac o adresa la itm in care sa specific situatia, ei pot sa-mi anuleze suspendarea pentru cfp ?
Nu are cum ITM-ul sa va anuleze suspendarea CFP.

Pasii sunt urmatorii:
- operati incetarea suspendarii, prin modificarea datei de incetare a suspendarii
- la terminarea concediului medical , operati din nou suspendarea pentru perioada ramasa din CFP.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Cfp se inregistreaaza in revisal cf h.g 500/2011? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa stiu si eu 1. concediile fara plata a angajatilor se inregistreaza in Revisalul cel nou? 2.se inregistreaza ca si suspendare? 3.se ... (vezi toată discuția)