avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare declaratie 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare declaratie 394

1. in declaratia 394 se declara livrarile scutite de tva(chirii)?
2. in declaratia 394 se declara achizitiile scutite de tva(chirii)?
3. in declaratia 394 se declara livrarile in afara ue (care sunt scutite de tva) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:14, 22 Ianuarie 2015
Ordinul nr. 3806/2013


1. Declaraţia se completează şi se depune de către:
a) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, şi care sunt obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (1) şi (7) din Codul fiscal, pentru operaţiuni impozabile în România conform art. 126 alin. (1) şi taxabile cu cota prevăzută de lege. Declaraţia se depune pentru orice operaţiune taxabilă pentru care, conform titlului VI din Codul fiscal, este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum şi pentru operaţiunile la care se aplică sistemul TVA la încasare.
Declaraţia trebuie să conţină toate facturile care au fost emise în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau "TVA la încasare".
.......
b) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziţii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevăzută de lege.


Cod fiscal:

ART. 126 Operaţiuni impozabile

(9) Operaţiunile impozabile pot fi:

a) operaţiuni taxabile, pentru care se aplică cotele prevăzute la art. 140;
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Bonuri trecute in d394 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in D394 la livrari se trec bonurile fiscale emise clientilor.Va multumesc. O zi buna! (vezi toată discuția)
Declaratia 394 lelcunadia lelcunadia La comert cu amanuntul , unii clienti cer factura la bonul fiscal . Intrebare : aceste facturi se trec in D 394 din ianuarie 2012 sau se treceau ... (vezi toată discuția)