avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... AVERTIZARE: ATACURI CONCERTATE LA RAIFFEISEN ONLINE
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

AVERTIZARE: ATACURI CONCERTATE LA RAIFFEISEN ONLINE

In atentia intregii comunitati AVOCATNET:
In ultimile 2 saptamani au fost inceputa si continua inca, o campanie de incercari pentru obtinere de informatii necesare fraudarii conturilor prin accesare online.
Metodele sunt ingenioase,zilnic se incearca alte metode si asistam la o perseverenta iesita din comun.
Pentru cei interesati,metodele recente sunt afisate in pagina RZBR ALERTA ATAC PHISHING
Azi s-a trecut la "parola expirata".:spam:
Nu dati curs pana nu luati legatura cu banca
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:38, 28 Septembrie 2009
Organele de ancheta isi dau silinta dar e foarte greu sa prinda faptasii.
Pe langa Raiffeisen, mai sunt atacuri de tip phising la Banc Post si Millennium Bank.
Tratati cu mare atentie toate mesajele care vin "din partea" acestor "banci".
Era sa zic eu ce interes isi dau organele de ancheta...
De luni de zile primesc zilnic mesaje de astea.

Raiffeisen Online Atentie! 9:41 AM 6KB
Raiffeisen Online Atentie! Thu, 7/23/09 6KB
Raiffeisen Online Acces Blocat ! Wed, 7/22/09 5KB
Raiffeisen Online Atentie! Tue, 7/21/09 6KB
Transilvania Reminder Notificare Certificat Expirat Tue, 7/21/09 6KB
Banca Transilvania Certificatul Dumneavoastra digital de autentificare a expirat. Sun, 7/19/09 4KB
Banca Transilvania Certificatul dumneavoastra digital de autentificare a expirat Thu, 7/16/09 4KB
Raiffeisen Online - Internet Banking Pentru Securitatea Dumneavoastra ! Tue, 7/14/09 3KB
si tot asa continua in folderul de spam...
Concluzia mea e ca Dumnezeu cu mila, ca instituiile noastre abilitate sunt complet depasite de infractiunile pe internet.
si eu am primit o gramada de astfel de anunturi, insa azi, era unul in inbox de la, chipurile, BT, unde are cont firma mea. L-am deschis, si parea sa fie real. eram avertizata ca BT nu imi cere niciodata PIN-ul sau toate cifrele nr-ului de cont bancar, si la urma dadeau niste nr. de telefon, inclusiv telverde.

Apoi imi dadeau un link ca sa accesez noul lor produs, bt24. am accesat linkul si intr-adevar era un site cu pagina securizata (incepe cu [ link extern ] .

dupa aceea am accesat site-ul bancii, cautand pe google, si am vazut ca toate paginile lor incep cu www.bancatransilvania punct ro.

Asadar trebuie atentie. Eu de data asta chiar era cat pe ce sa cred mailul acela. Noroc ca am oarece experienta pe net si mi s-a parut ciudata adresa site-ului.
Din 1000 de mailuri trimise exista 1-10 utilizatori care baga datele reale, de ce credeti ca insista asa mult hotii astia ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Folosirea online a identitatii altei persoane cum se pedepseste? Mihail Opra Mihail Opra Buna, Imi puteti spune care este legislatia impotriva celor care sparg conturi si folosesc identitatea altei persoane in scopuri personale. Va ... (vezi toată discuția)
Exista vreo banca cu care pot lucra on line, pentru firme? loredanaradu loredanaradu Salut! Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo banca cu care pot lucra de acasa on line. Vreau sa nu ma mai duc la banca pentru ordine de plata si nici sa nu ... (vezi toată discuția)