avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Am un baietel de 1 an si de curand am aflat ca sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil. Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in cazul meu pentru al doilea copil. Am uitat sa mentionez ca la primul copil am optat pentru concediu de 2 ani. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 28 Mai 2013
1. Daca cel de al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediul pentru cresterea primului copil (CCC1) atunci veti intra direct din CCC1 in CCC2 cand se termina CCC1.

2. - Pentru aceasta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia emisa de angajator si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2.

3. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu aceea pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

4. Pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi inca 600 lei lunar (pentru aceasta mergeti la Primarie si completati o cerere in acest sens).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic eionela eionela Buna ziua In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae Buna ziua. Sotia mea este in concediu de crestere copil pana in data de 20 aprilie 2013, acum este insarcinata in luna 7, va naste inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)