avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?

S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe luna. Acuma mama cu copii si tatal sunt in Italia.
Problema este ca tatal copiilor, este foarte problematic: are dosare penale, a fost acuzat de pedofilie, are femei la strada, este uns cu toate alifiile si numai comportament de tata nu are. Copii nu vor sa mearga la dansul sub nici o forma, le-a vorbit urat, i-a lovit.

Mama doreste ca la apel, dupa divort, sa se stabileasca prin probe, ca tatal sa nu poata vedea copiii deloc, pentru ca le face rau.
In Italia se asteapta hotararea aceasta din Romania, de catre autoritati. Avocatul de aici din Romania de divort, nu a adus toate probele la dosar, precum ca tatal copiilor este certat cu orice fel de lege.

Se poate?
Va primi exercitarea dreptului de vizita in prezenta mamei daca va dovedi ceva.
Daca se va dovedi ca se produce un adevarat traumatism psihic exercitarea drepturilor atunci de abia se poate discuta aplicarea prevederilor art 16 alin (2) din Legea nr.272/2004.
Atfel, ii trebuie hotarare penala de condamnare si de interzicere a drepturilor parintesti pe o anumita perioada de timp.Este necesara aplicarea unei sanctiuni cu caracter penal.

avocat Claudiu Lascoschi
Se poate obtine si direct in instanta civila asta... Ecxista temei legal, daca exista si dovezi, se poate.
Sunt de acord cu Iuliana, pentru ca legea 272 nu conditioneaza interzicerea vizitarii de vreo decadere... instanta putand constata in ce masura copilul poate fi afectat de prezenta unuia dintre parinti.
Daca obtineti cat mai multe adrese etc. oficiale de la institutiile italiene, cu atat mai bine...
imi cer scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte dar sint intr-o situatie asemanatoare.si daca tatal in urma hotaririi judecatoresti vine la poarta sa vada copilul iar acesta ii spune ca ii e frica de el si nu vrea sa-l vada si nici sa mearga cu el cine obliga copilul sa se conformeze hotaririii judecatoresti?????????poate fi obligat in vreun fel?multumesc pt intelegere
Obligatia de a se conforma hotaririi judcatoresti apartine parintelui caruia i-a fost incredintat copilul,iar nu copilului. Felul in care acesta se manifesta trebuie ca are niste motive, de care parintii trebuia sa tina cont, sa incerce sa le descopere si apoi sa le inlature, constientizind ca aceste lucruri sint in interesul copilului. In orice situatie, cred ca parintii trebuie sa tina de cont de interesle copilului, iar nu de propriile lor interese, sau dorinte sau mai stiu eu ce. E pacat ca va confruntati cu aceasta situatie, dar trebuie sa va ginditi ca dupa ce a suferit stresul despartirii parintilor nu mai trebuie sa fie supus si altor presiuni. Copii, au sensivbilitati diferite si reactioneaza foarte divers la situatiile in care sint pusi, dar cu duhul blindetii se poate repara mult. Aici nu mai e vorba de lege, e vorba de
Negru a scris:

imi cer scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte dar sint intr-o situatie asemanatoare.si daca tatal in urma hotaririi judecatoresti vine la poarta sa vada copilul iar acesta ii spune ca ii e frica de el si nu vrea sa-l vada si nici sa mearga cu el cine obliga copilul sa se conformeze hotaririii judecatoresti?????????poate fi obligat in vreun fel?multumesc pt intelegere

Se va ajunge la consiliere psihologica a minorului.
Asa e jurisprudenta CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturile parintesti ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am si eu o problema pe care vreau sa o rezolv. Am o fetita de 3 ani , nascuta in Monaco. Eu sunt cetatean roman si tatal cetatean albanez. Copilul ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor tatalui troiss troiss care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei (vezi toată discuția)