avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretarea hotãrârii de condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretarea hotãrârii de condamnare

1 C.pr.pen condamnă inculpatul la 2 ani închisoare. În baza art. 83 C.pen. dispune revocarea suspendării condiţionate a pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sp. 1567/22.09.2011 a Judecătoriei Tg-Jiu şi executarea în întregime a pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. pe durata prevăzută de art 71 C.pen. Deduce din pedeapsa astfel stabilită perioada reţinerii şi arestării preventive de la 17.04.2013 la zi . În baza art. 350 alin 1C.pr. pen. menţine starea de arest a inculpatulu....
Cel mai recent răspuns: maria_87 , utilizator 09:48, 29 Mai 2013
Pentru că aţi săvârşit o nouă infracţiune în termenul de încercare, instanţa a dispus revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei şi executarea acesteia în închisoare .La prima pedeapsă a fost adăugată şi cea de-a doua, totalizând 3 ani şi 6 luni. Aveţi interzis dreptul de a alege şi a fi ales pe toată perioada executării pedepsei şi starea de arest preventiv este menţinută. Perioada de arest preventiv se deduce, adică se consideră ca pedeapsă executată .
Multumesc!Eu vroiam sa stiu si daca pedeapsa se executa in intregime sau se calculeaza in un alt mod!!Si daca se poate face recurs in acest caz se poate obtine o alta pedeapsa mai mica???Va multumesc anticipat!
Pedeapsa se execută în întregime, iar la individualizarea judiciară a pedepsei s-a ţinut cont de perioada petrecută în stare de arest preventiv, această perioadă nemaiadăugîndu-se la pedeapsă. Da, în recursul dvs. există şanse de a primi o pedeapsă mai mică.
Pe timpul executării pedepsei puteţi beneficia de liberarea condiţionată, dacă prestaţi muncă şi daţi dovezi temeinice de îndreptare, şi după executarea efectivă a unei fracţii de două treimi din pedeapsa aplicată.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de liberare conditionata? gogo19 gogo19 buna ziua!ca sa intelegeti si sa-mi dati un raspuns va arat pronuntarea primita.,,condamna inculpatul (X) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)
De ce anume este conditionata suspendarea executarii pedepsei? fiddy fiddy Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul x, la o pedeapsă de 1 an şi 6 ... (vezi toată discuția)