avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la propria imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la propria imagine

As dori sa stiu daca pot da in judecata pe cineva care a postat pe o retea de socializare o fotografie in care apare DOAR copilul meu si la comentariu a scris: "Pentru.....", o anumita persoana. Mentionez ca persoana respectiva are tot interesul de a-mi face rau si reprezinta deci un pericol la adresa mea si a copilului meu. Problema este ca ar putea sa o stearga de acolo pana se deschide procesul. Ce dovezi as putea aduce. Care sunt consecintele (pedepsele) care se aplica in astfel de cazuri. Va rog un raspuns in timp util!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
ContSters57553, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters57553 , utilizator 12:12, 30 Mai 2013
Puteti face o actiune in civil in temeiul art.74 lit.c Cod Civil si art 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, solicitand despagubiri cu titlul de daune morale, pentru folosirea imaginii (fotografia) respective. Pentru a obtine o dovada a postarii respective. puteti face o captura de ecran cu PrintScreen, filma imaginea ori poza ecranul deschis pe linkul respectiv. Este recomandat sa trimiteti si o "atentionare" scrisa, in care solicitati inlaturarea pozei respective.
Dvs. va trebui sa dovediti prejudiciul moral suferit, iar instanta va aprecia daca este legitim si serios.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Utilizare poza nupotsaspun nupotsaspun Daca de ex, am o poza de profil, pe vreun site, nu conteaza care, si X o utilizeaza pe site-ul lui/ei, ca sa para ca eu am spus acea poveste, e legal ? Mai ... (vezi toată discuția)