avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extras CF in extenso sau copie certificata dupa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extras CF in extenso sau copie certificata dupa coala/fila CF

Pentru a afla actele in baza carora s-a intabulat ulterior pe alte nume un imobil care a avut ca proprietari initiali pe bunicii mei, ce este indicat sa cer de la OCPC: extras CF in extenso sau copie certificata dupa coala/fila CF a imobilului respectiv?

Vreau sa pot obtine apoi o copie certificata dupa actele respective, care banuiesc ca se afla in dosarul imobilului.

In afara de cerere si plata tarifului, ce trebuie sa mai prezint la OCPC pentru a obtine documentele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 18:09, 2 Septembrie 2013
Indiferent ce solicitati, informatiile sunt aceleasi, in sensul ca in partea a II-a a cartii funciare sunt mentionati toti fostii proprietari, fiecare cu actele care au stat la baza intabularii dreptului de proprietate in favoarea lor.
Nu va mai este necesar nimic in afara de cerere si plata tarifului, dar este necesar sa cunoasteti numarul cadastral si numarul de carte funciara al imobilului in cauza, informatii pe care le gasiti in incheierea de intabulare sau in cuprinsul actului de proprietate (daca vorbim de un contract).
Multumesc de raspuns. Ma interesa diferenta dintre acestea doua si din punctul de vedere al claritatii informatiilor, adica in care se vede mai simplu, sa inteleaga tot omul despre ce este vorba.

Banuiesc ca este o diferenta si in ce priveste pretul: extrasul 20 lei, iar copia coalei/filei 5 lei. Sper ca am inteles bine din ce am gasit pe net!

As mai avea o intrebare: Coala CF poate avea mai multe pagini? Daca da, atunci pretul de 5 lei este pentru toata coala? Termenul de fila este cam ambiguu...si am gasit ca se foloseste si coala si fila pentru acelasi tarif.
Inca o data va spun ca informatiile sunt identice in ambele si, asa cum ati remarcat si dvs., doar pretul difera.
Tariful pentru o copie a unui document existent in arhiva BCPI este de 5 lei / fila (deci, 2 pagini), iar o carte funciara poate avea cel putin 3 pagini completate (chiar daca e in format vechi - pe hartie sau convertita in format electronic), iar un extras, la fel, cel putin 3 pagini. Asa ca..., e cam tot una...;)
Ar mai fi aspectul termenului: termenul de eliberare al unui extras este de 1 sau 2 zile, iar a unei copii dupa carte, pana la 3 zile!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Multumesc, aveti dreptate. Am primit aceleasi informatii astazi de la BCPI.
Toate bune si frumoase pana m-am dus sa depun cererea, care ara destul de neclar formulata: ... copie privind imobilul din (am scris adresa si nr. caselor) ...avand cf...nr top/cadastral (am scris nr. top) ... si/sau copii dupa actele care au stat la baza incheierii nr..... Am cerut si copie dupa cf si copie dupa un act. Mi s-a spus ca nu e bine, ca trebuie sa cer extras CF. Am obtinut cu o cerere copia dupa act, pentru care stiam datele dupa un extras CF mai vechi (deci stiam nr. incheierii) si am zis ca vreau si copie a intregii coli CF, mi s-a spus ca trebuie sa scriu copie extenso!!! Am facut o noua cerere pt copie extenso si mi s-a dat o copie xerox certificata a colii CF a imobilului doar pana in 1945!!! Astazi am primit-o, in sfarsit! Dar de ce numai pana in 1945?????? Din toate paginile date nu regasesc nimic din ce anume m-a interesat, si anume care a fost baza unor incheieri de intabulare de dupa 1945 in acelasi CF (o dezmembrare, o donatie si o mostenire) !!!! Am cateva extrase CF de dupa revolutie din care rezulta ca ar fi trebuit sa mai fie si multe alte inregistrari in acelasi CF! Ce sa mai inteleg din asta??? Am dat si 30 de lei degeaba!!!

Si mi s-a spus initial ca ar costa 20 lei, ca sunt 4 pagini, apoi ca ar costa 30 lei, ca sunt 9 pagini, dar ce am eu in fata sunt 11 pagini, din care 1 pag partea A, 4 pag. partea B, si 6 pag partea C. Din toate astea, ultimele 3 pag sunt in romana, restul in lb. maghiara (locuiesc in Ardeal)!!!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
dariad, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare dariad dariad Am cerut un extras CF de informare la BCPI, pentru doua nr. top care sunt in aceeasi carte funciara. Am completat o cerere, in care am scris nr. cartii ... (vezi toată discuția)
Pierdere contract locuinta fyfy fyfy Am pierdut actul de intabulare a locuintei personale, acum vreau sa o vand, cum procedez (vezi toată discuția)