avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu dificultati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu dificultati

Buna ziua,

M-ar interesa sa aflu cine are dreptul de mostenitor intr-o situatie putin mai complicata.

Sotia a primit inainte de casatorie pamant agricol. Din casatorie au rezultat doi copii, care la momentul decesului acesteia erau minori.
Sotul s-a recasatorit si din a doua casatorie au rezultat patru copii. Sotul a murit anul trecut, fara sa lasa niciun testament.
Terenul agricol al primei sotii cui revine? A doua sotie si copii acesteia au vreun drept asupra terenului?
 Copii din prima casatorie au dreptul la tot terenul agricol? Cum se face impartirea?
Mentionez ca totii copii sunt majori.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pfaa , utilizator 10:31, 31 Mai 2013
Dupa decesul primei sotii, sotul supravietuitor a mostenit 1/4 si cei doi copii ai lor au mostenit diferenta de 3/4 din teren..
Dupa decesul tatalui cota sa de 1/4 se imparte intre sotia supravietuitoare si toti cei 6 copiii.
Va multumesc tare mult pentru raspunsul dumneavoastra:).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept sotie din a doua casatorie constantin29 constantin29 Buna dimineata,am si eu o intrebare,ce drept are sotia supravietuitoare in momentul succesiunii dupa sot ,la mostenirea sotului din prima casatorie?ea s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune teren Ramona38 Ramona38 Trei frati vor sa deschida succesiune pentru un teren agricol detinut de parintii lor . Tatal ,vaduv, s-a recasatorit cu o persoana care la randul ei avea doi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)