avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea M-am saturat de anumiți furnizori
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

M-am saturat de anumiți furnizori

Nu sunt de acord cum ne calculeaza facturile distribuitorii de utilitati.
LA fiecare factura au adugat mai multe pozitii si la distrigaz calculeaza in asa fel factura ca o umfla cum vor iei . In contract nu e specificat nimic cum se calculeaza facturile si care este pretul energiei si al gazului . Maresc pretul cand vor iei si fac miliarde si nimeni nu ia nici o masura..
Chiar nu putem sa-i dam in judecata ?
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 17:10, 1 Iunie 2013
Au in spate hotarari de guvern, aceste hotii sunt legale !
Ii puteti da in judecata insa nu stiu cu ce sanse. Mai degrba ar trebui iesit in strada sau mers la birourile parlamentarilor votati pentru a initia modificari legislative.

Insa, intre noi fie vorba, cred ca orice miscare in domeniul energiei este controlat de "agenturile strainii" vorba lui Ceasca, dzeu sa il ierte !
facturile alea sunt premeditat indescifrabile, cu sume absolut aiurea.

se merge, probabil, pe ideea, ca daca nu platesti ce scrie acolo (totalul, desigur, fara habar de unde provine)... iti taie repede, repede gazu' (curentu'), si esti terminat (fara curent)... cu taxe "rebransare" inspaimantatoare.

...ceva similara bancilor... nu dai ce tot iti calculeaza ei acolo, te ameninta ca-ti cer toti banii deodata si te executa... si esti terminat (fara casa)

pe ideea, probabil, ca putini (procentual) dau in judecata, care si chiar daca ar castiga, nu inseamna nimic.

s-au castigat procese cu aia cu curentu' (sume aiurea in facturi), de exemplu... cere timp mult si mama expertizelor... si in final, daca, daca, se castiga, se returneaza (compenseaza) sumele alea, si gata... se factureaza in continuare la fel.

daca nu se baga la inselatorie, prin lege, ce tot calculeaza aia aiurea prin facturi (ca si comisioanele alea zise "abuzive" ale bancilor), nu se rezolva nimic.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
ContSters257414, utilizator
Deci ? Solutia ? Las-o ba ca merge-asa ...!!!
Daca ar exista o alta varianta sa ne putem muta de la un furnizor de utilitati la altu ar fi altceva, dar asa..... detin monopolu si nu avem de ales, raspunsul o sa fie: "nu va convine stati fara curent, fara gaz si fara apa". #-o
Traim in Romania..... vorba lui Badea!
thran a scris:

Daca ar exista o alta varianta sa ne putem muta de la un furnizor de utilitati la altu ...

A reglementat (legal :P ) guvernul si treaba asta. Ne-a denumit consumatori captivi, adica ...cu belciugul in nas (cine a taiat porc la tara stie despre ce vorbesc) !
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului la locuintele anl Ian74 Ian74 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de lociunte ANL utilat cu o centrala comuna pentru incalzirea apei menajere si incalzire. Intrebarea mea este daca este normal ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)