avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna!Am si eu o nelamurire legata de fostul angajator si modul in care acesta abordeaza angajatii,problema este urmatoarea:am fost angajata la o firma pe postul de ospatara,am lucrat timp de 3 saptamani pana intr-o zi cand acesta avand o alta firma(numele firmei difera de cea la care fusesem angajata) m-a trimis sa lucrez ca vanzatoare de pleskavita fara a semna ceva care sa dovedeasca,am doar cateva poze care ma gandesc ca imi pot folosii ca probe.Dupa 2 zile de lucru i-am comunicat angajatorului conditiile in care acesta m-a angajat,mai exact era vorba de 6,7,8 ore pe postul de ospatara si i-am reamintit salariul meu(in locul in care acesta m-a mutat lucrand 12 ore) a spus ca ma v-a platii in plus pentru orele lucrate dar nu ne-am inteles,asa ca am refuzat sa mai merg sa vand pleskavita,dorindu-mi sa ma intorc la postul pentru care am aplicat,din acest motiv mi-a spus ca nu mai am ce cauta nici in acel club in care am fost angajata ca ospatara.Intrebarea mea este urmatoare: are dreptul sa ma concedieze de la firma x,cea cu care am semnat contract pentru ca am refuzat sa lucrez la o alta firma(aceasta avand acelasi patron) insa nesemnand niciun contract de detasare sau ceva asemanator.Pot actiona intr-un fel in instanta?As avea castig de cauza?Va rog sa ma lamuriti
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
lavinia93, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 2 Iunie 2013
Nu are cum sa va inceteze c.i.m. , daca nu ati avut incheiat cu acel angajator asa ceva.

Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incertitudine loc munca Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Refuz colaborare hipermarket georalu1979 georalu1979 Lucrez ca mercantizor într-un hipermarket. Astăzi când am venit la serviciu am fost întâmpinat de către organele de control la acces angajați și mi sa ... (vezi toată discuția)
Lămurire, Angajatul x Angajatul x Am lucrat la o firma ca recepționer in ture de 24 cu 48.la 1 sept.îmi expira contractul pe perioada determinata si administratorul m a anunțat la 31.08. ... (vezi toată discuția)