avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incertitudine loc munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incertitudine loc munca

Buna ziua,

am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul lunii februarie 2015, in urma unei discutii cu patronul, acesta mi-a cerut sa imi dau demisia- lucru pe care l-am refuzat . In schimb, a fost de acord sa imi acorde liber pentru orele lucrate suplimentar. Intre timp am avut si 3 zile de medical, iar azi, cind m-am prezentat la munca, mi-a semnat cererea de concediu de odihna ( 8 zile la care am dreptul de la angajare si pina acum), mentionind totodata ca, in data de 26.02.2015 cind ma voi prezenta la serviciu, imi va da banii aferenti acestei luni. intrebarea mea este : ma poate conedia fara sa ma anunte, in conditiile in care in contractul de munca este prevazut un preaviz de 20 zile ? S-au ce se poate intimpla?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 16 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare? Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, pina ieri am mers la serviciu normal. Ieri, la finalul programului, seful m-a anuntat ca incepind de azi, 01 septembrie sa nu mai merg la ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului edit1976 edit1976 buna ziua eu am fost dat afara din servici ca intro seara am plecat de la locul de munca mai de vreme cu o ora .dar ca intelegeti intelegerea cu patronul a ... (vezi toată discuția)