avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lămurire,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lămurire,

Am lucrat la o firma ca recepționer in ture de 24 cu 48.la 1 sept.îmi expira contractul pe perioada determinata si administratorul m a anunțat la 31.08. prin mayl.ca sunt disponibilizata.Nu cunosc motivul disponibilizării dar mentionez ca nu am avut abateri sau divergente am lucrat 240 de ore lunar fara a fii recompensata sau a primii liber ptr orele suplimentare.am prestat si alte munci care nu erau menționate in fisa postului.consider ca acestea reprezintă un abuz la persoana mea.Va rog sa mi spune ti daca este legala forma in care am fost disponibilizata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Angajatul x, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 1 Septembrie 2018
1. Ati primit vreo decizie in acest sens ? Daca da, ce articol este mentionat pentru incetarea c.i.m. ?

2. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare? Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, pina ieri am mers la serviciu normal. Ieri, la finalul programului, seful m-a anuntat ca incepind de azi, 01 septembrie sa nu mai merg la ... (vezi toată discuția)
Incertitudine loc munca Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma ... Lăpușteanu Lăpușteanu Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma unui concurs. M au concediat tele fonic , fără sa mi dea un contract legal,după 40 zile. Este ... (vezi toată discuția)