avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COPIL- drept de vizita pentru tata numai in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COPIL- drept de vizita pentru tata numai in prezenta mamei

In caz de divort, daca unicul copil mi-a fost incredintat mie in calitate de mama se poate ca tatal sa isi viziteze copilul DOAR in prezenta mea?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:35, 3 Iunie 2013
Pai de ce l-ar vizita doar in prezenta dvs ?
Nu, are drept ca si dvs sa aiba relatii firesti cu copilul lui, acestea ar trebui sa aiba loc si departe de ochiul dvs vigilent, cata vreme tatal nu a dovedit ca nu ar putea avea grija de copil.
In instanta exista si astfel de solutii ca unul dintre parinti sa isi viziteze copilul in prezenta celuilalt dar sunt situatii mai deosebite, insa ar trebui sa stabiliti de comun acord un program de vizitare. Exista un motiv pentru care sa nu fiti de acord cu vizitarea in absenta dumneavoastra? Sarcina probei va apartine daca puteti dovedi anumite imprejurari care nu pot fi acceptate legat de programul de vizita decat in prezenta dumneavoastra.

Totusi ar trebui sa admiteti si celuilalt parinte dreptul de a avea legaturi personale cu copilul si in lipsa dumneavoastra daca nu exista un motiv de pericol pentru minor din partea acestuia, iar in ajutorul dumneavoastra va pot prezenta un exemplu de program de vizitare favorabil

" în prima şi a treia săptămână, sâmbăta sau duminica, între orele 10.00.-18.00, cu posibilitatea deplasării minorului şi readucerii lui înapoi, în a doua zi de Paşte, între orele 10.00.-18.00, cu posibilitatea deplasării minorului şi readucerii lui înapoi, a doua zi de Crăciun, între orele 10.00.-18.00, cu posibilitatea deplasării minorului şi readucerii lui înapoi şi 3 săptămâni în vacanţa de vară."
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
ContSters82289, utilizator
Pentru motive temeinice, instanta de judecata poate dispune executarea dreptului de a vizita minorului la domiciliul dumneavoastra .
doar daca convingeti instanta ca exisat motive temeinice pentru acesta cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! buna ziua la fel cum ... CtrGabriel CtrGabriel Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la fel cum spune si titlul am primit programul clasic primul si al 3 weekend de la ora 16-19 ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)