avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA FORTATA?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA FORTATA?

SEPOATE ASA CEVA? DIN CAUZA CRIZEI ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:47, 24 Martie 2009
Sunt nascuta in 12.02.1963 si am 25 de ani de munca si 2 copii. As vrea sa stiu in ce an as putea sa ma pensionez anticipat?
Sunt nascuta in 12.02.1963 si am 25 de ani de munca si 2 copii. As vrea sa stiu in ce an as putea sa ma pensionez anticipat?
Potrivit legislatiei actuale, puteti beneficia de pensie anticipata partiala dupa ce realizati stagiul complet de cotizare cu reducerea varstei standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

Discutiile despre pensie la varsta dvs. (46 de ani) sunt premature.
As dori sa aflu care este varsta limita de pensie anticipata si stadiul minim de cotizare la femei.
Avocatnet a publicat recent un articol referitor la proiectul Ministerului Muncii privind marirea varstelor standard de pensionare.

Potrivit art. 41 din Legea nr. 19/2000, varsta minima pentru a beneficia de pensie anticipata partiala este de 55 ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
Raspunsul este dat conform prevederilor legale in vigoare si avand in vedere varsta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)