avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Buna ziua,
Daca un consilier local la primarie de comuna (membru al unui partid politic), este si functionar public in cadrul unei institutii din judet, se considera incompatibilitate.

Institutiile nu au legatura, nu sunt subordonate una alteia, dar totusi fiind consilier local se considera ca face politica?
Cel mai recent răspuns: optimus , utilizator 13:51, 5 Iunie 2013
normla ca ca este incompatibil, trebuie sa renunte la una din functii
Multumesc, dar poate imi dati si baza legala penru mai multa siguranta.
ART. 97 din lg.161/2003
(1) Functionarul public poate candida pentru o functie eligibila sau poate fi numit intr-o functie de demnitate publica.
(2) Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda:
a) pe durata campaniei electorale, pana in ziua ulterioara alegerilor, daca nu este ales;
b) pana la incetarea functiei eligibile sau a functiei de demnitate publica, in cazul in care functionarul public a fost ales sau numit.
ART. 98
(1) Functionarii publici pot fi membri ai partidelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public poate candida pentru un post de consilier local ? ContSters112256 ContSters112256 [u][b] Functionarul public este obligat sa isi inceteze raportul de actiitate inainte de alegeri ? Sau poate sa isi inceteze raportul de activitate doar in ... (vezi toată discuția)
O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)