avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As dori un raspuns va rog frumos - sora mea minora ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As dori un raspuns va rog frumos - sora mea minora vrea sa se mute cu un baiat

Sora mea are doar 13 ani jumate si a decis sa se mute impreuna cu un baiat mai mare ca ea cu 5-6 ani . ce as putea sa fac in privinta asta ,avand in vedere ca parintilor mei le este frica sa ia o masura . sa nu fuga cu el sa nu mai dea de ea ???
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 02:29, 8 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
acelasi lucru il puteti face si cu soar d-voastra
sa-i explicati ce inseamna acest lucru din punct de vedere legal si daca il
iubeste pe acel baiat sa nu-i faca rau ca se poate autosesiza si autoritatea
tutelara ce ar avea consecinte negative si asupra parintilor d-voastra.

parerea mea tinerii sunt sensibili daca este vorba de persoana iubita
daca ii explicati sub acest aspect poate a-ti avea mai mult de castigat.
Buna seara, din punct de vedere penal baiatul are toate sansele sa se aleaga cu un dosar penal la sesizarea parintilor. Ca fapte penale putem discuta de infractiunile, actul sexusla cu un minor, seductie, coruptia sexuala si in cele din urma chiar de un viol, dar pentru acest lucru va fi nevoie de o constatare medico legala. In toata povestea asta daca se lasa cu dosar penal un rol important il va avea si autoritatea tutelara care va trebui sa stea de vorba cu fata, se va intocmi si un raport de evaluare.
La aceasta varsta din punctual meu de vedere nu este pregatita pt a incepe o relatie de acest gen, iar baiatul daca ar fi mai dezghetat la mine ar fi trebuit sa stie ce riscuri penale presupune o astfel de idila. Daca are ghinionul sa dea peste un procuror mai dur il poate acuza si de lipsire de libertate ca sa fie si mai frumoasa speta.
Tatal fetei ar trebui sa I-a masuri rapide sa discute cu tanarul june, apoi sa sesizeze celelalorgane mentionate. Inainte de a incepe aceste demersuri ar fi bine sa fie insotit de un avocat care sa expuna correct situatia de fapt.
Daca sesizati politia, presupunand ca intretin si relatii sexuale, baiatul va avea probleme mari, el ori nu cunoaste legea ori este inconstient.
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
#B
deocamdata tot ce stim este ca sora d-soarei vrea sa se mute la acel baiat, parerea baiatului nu o stim !!!
poate el nici nu stie de intentiile fetei, tineretul din ziua de azi gandeste foarte ciudat, eu totusi recomand ca d-soara sa discute cu sora ei prieteneste si sa afle de unde a venit ideea de a se muta la acel baiat ( unele fete fac fixatie pe baieti chiar barbati de care ele au impresia ca sunt indragostite nebuneste si au impresia ca si persoana de sex opus are aceleasi intentii, ori acest lucru nu este universal valabil !!! )
Dupa ce afla sursa exacta a acestei idei va sti cu cine sa discute si ce anume au de facut.

Ce ati spune d-voastra d-nule coleg daca parintii unei minore ar depune plangere impotriva fiului d-voastra major bazandu-se pe aberatiile unei minore fara sa stie si gandurile baiatului d-voastra ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Carmen-Tunde Borsanyi, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)
Lamurire mariana2000 mariana2000 O cunostinta de a mea a avut o relatie cu o minora , dar s-a despatit de ea dupa care ea i-a spus ca este gravida, atunci el de frica s-a impacat cu ea. Ea a ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)