avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... HIDROIZOLATIE ACOPERIS. REPARATIA IN GARANTIE ATRAGE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

HIDROIZOLATIE ACOPERIS. REPARATIA IN GARANTIE ATRAGE PRELUNGIREA GARANTIEI ?

Buna ziua ,

In luna august a anului 2003 , asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a incheiat un contract privind executarea serviciilor de hidroizolatie la acoperisul imobilului. Garantia lucrarii este de 7 ani si curge incepand cu data procesului verbal de receptie finala a lucrarii(27.08.2003). Eu locuiesc la ultimul etaj al imobilului respectiv. Incepand din decembrie 2007 au aparut infiltratii in 2 camere ale apartamentului in care locuiesc. In toamna acelui an tocmai incepusem renovarea apartamentului (apucasem sa zugravesc una din camere) si intrerupsesem pana in primavara. Avariile aparute in camera abia renovata au fost destul de mari si a necesitat o noua lucrare de renovare/zugravire. Am anuntat firma care executase hidroizolatia. Dupa o perioada destul de lunga au venit si au reparat. La numai 2 saptamani dupa asa-zisa reparatie , din nou au aparut infiltratii. I-am chemat din nou(anuntand inclusiv administratorul si presedintele asociatiei de proprietari). Au venit din nou si au zis ca au reparat... Si tot asa de vreo 6 ori pe parcursul a 1 an si doua luni. Eu am fost de buna credinta si am tot zi ca a fost de vina ghinionul si nicidecum incompetenta sau reaua-credinta a executantului. Acum , la ultima ninsoare, am luat hotararea sa depun o reclamtie la OPC si apoi sa ii chem in instanta. Insa tot acum am aflat ca la niciuna dintre reparatii , presedintele si administratorul nu au intocmit procese verbale. Nu detin decat fotografii ale avariilor respective si o singura sesizare scrisa facuta catre administratorul asociatiei de proprietari.(celalte au fost facute oral, telefonic) De fiecare data cand au aparut acele infiltratii administratorul a venit si a luat la cunostinta personal . Garantia principala expira in august 2010. Cu ce ma poate afecta lipsa respectivelor procese verbale de reparatie ? Daca in contract nu sunt prevazute alte clauze referitoare la garantie, in cazul unei reparatii curge un nou termen de garantie? Daca DA, care este cadrul legal si cu cat se prelungeste garantia? Pot reclama la OPC/ANPC executantul lucrarii? Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: mateigeamina , utilizator 13:55, 5 Aprilie 2009
Avand in vedere ca prin postarea mesajelor pe forum va asumati si respectarea regulamentului de postare, am sa subliniez urmatoarea prevedere: "Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate."
Andreea Lisievici a scris:

Avand in vedere ca prin postarea mesajelor pe forum va asumati si respectarea regulamentului de postare, am sa subliniez urmatoarea prevedere: "Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate."

Stimata Andreea Lisievici,

Aveti dreptate intr-o oarecare masura.
Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca apar niste unii care vorbesc mult , dar nu spun nimic .
Eu, de obicei, nu ma implic intr-o discutie atunci cand nu am habar ... si nici nu incerc sa dau raspunsuri atunci cand nu le cunosc.
In rest... toata aprecierea pentru ceea ce se straduieste avocatnet.ro sa faca !

Recunosc ca atunci cand mi-am facut cont pe site-ul/forumul al carui administrator sunteti, credeam ca voi gasi aici cu totul altceva decat ceea ce am gasit. Insa nu degeaba se spune ca intotdeauna prima impresie este gresita.

Va multumesc pentru timpul acordat!
La tatzi ni greu si probabil trebuia sa imi dau seama de la inceput ca nimic nu mai este gratis (nici macar o indrumare sau o informatie)...

O zi buna!
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
mateigeamina, utilizator
mateigeamina a scris:
probabil trebuia sa imi dau seama de la inceput ca nimic nu mai este gratis (nici macar o indrumare sau o informatie)...

Cred ca in aceasta privinta exista multi useri care v-are putea contrazice si multitudinea de topicuri de pe forum arata asta cu prisosinta. Desigur ca exista si exceptii, intotdeauna.

M-am uitat si eu peste situatia prezentata de dvs si pe scurt as putea sa spun urmatoarele. Faptul ca societatea respectiva a fost chemata si a facut reparatii poate fi dovedit de dvs cu orice mijloc de proba, inclusiv martori. Pentru fiecare reparatie incepe sa curga un nou termen de garantie, ori prevazut de contract ori prevazt de lege daca contractul nu mentioneaza nimic. ANPC nu este instanta si nu puteti chema pe nimeni acolo. Puteti doar sesiza incalcari ale drepturilor consumatorilor, iar proasta executie ma indoiesc ca se incadreaza. Trebuie mentionat si ca abia dupa expirarea termenului de garantie (generala) incepe sa curga prescriptia dreptului de a actiona in judecata firma respectiva pentru recuperarea daunelor produse/executarea altor reparatii, deci mai aveti inca 6 luni la dispozitie dupa august 2010.
ContSters20980, utilizator
Stimata doamna/domnisoara Andreea Lisievici,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Poate ca m-am grabit sa trag unele concluzii si imi cer scuze pentru unele afirmatii putin deplasate !
Raspunsul dvs a fost scurt dar la subiect. Mi-a lamurit o mare parte dintre intrebarile pe care mi le puneam in speta.

Indraznesc sa va mai rog , ca atunci cand veti mai avea timp, sa imi precizati si un cadru legal din care reiese acea prelungire in cazul reparatiei in garantie , raportat la faptul ca in contractul initial nu era prevazut asa ceva ( 'pentru fiecare reparatie incepe sa curga un nou termen de garantie' ). Mi-ar fi de foarte mare folos. Mentionez ca am cautat si eu prin materialele ce se pot gasi in online, dar nu am reusit sa gasesc. Probabil ca dumneavoastra, care sunteti familiarizata cu jurisprudenta din tara noastra si cu reglementarile legale, va descurcati mult mai bine intr-o astfel de situatie.

Va multumesc pentru timpul acordat ! :)
ContSters20980, utilizator
mateigeamina a scris:

:(

Exista oare cineva competent pe acest forum care sa poata raspunde nelamuririlor mele anterior enuntate?!? Sau mi-am facut cont degeaba ?
Pana acum incoerenta si exprimarea deficienta a raspunsurilor primite (date doar de dragul conversatiei) nu m-au ajutat cu absolut nimic. #-o

Se mai intampla ca unii sa srie mai telegrafic, fara pauza, punct sau virgula.
Permiteti-mi sa va spun ce trebuie sa faceti (cum as prodeca eu) daca si acum se infiltreaza apa prin terasa.
Sesizare scrisa la asociatie unde prezentati situatia de acum : se infiltreaza apa in planseu si solicitati interventia asociatiei.
Presedintele, administratorul (in urma sesizarii dv ) va chema din nou firma sa remedieze, sa repare terasa.
Cand se face reparatia sa fiti acolo sa suparvegheati dumneavoastra
La terminarea reparatiei faceti o comisie formata din cateva persoane ( administrator, presedinte, un alt membru al comitetului, dv, alt vecin si neaparat reprezentantul executantului ) si intocmiti un proces verbal de receptie a lucrarii.
Acolo sa se consenmeze ce s-a executat, eventual cauzele defectiunii aparute, prelungirea termenului de garantie cu 6-a2 luni (negociati termenul cu executantul), etc. In doua exemplare, semnat, stampilat.
Daca pe viitor mai aveti probleme folositi acest document impreuna cu contractul initial intr-o actiune in instanta pentru despagubiri avand in vedere si cheltuielile de zugravire din apartamentul dv.
In acelasi timp puteti sa va faceti si o asigurare in care sa prevedeti si protectia impotriva acestui risc. Firma de asigurari va putea folosi documentele ce le aveti pentru a va despagubi pe dv , recuperandu-si banii de la executantul lucrarii.

Alte discuții în legătură

Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)
Solutionare hidroizolatie in garantie Coman_69 Coman_69 Buna ziua, Situatia in care suntem locatarii unei scari dintr-un imobil.Lucrarea pt. hidroizolatie a fost efectuata in anul 2005,luna ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)