avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cass cenzori si administratori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cass cenzori si administratori

stie cineva daca se plateste contributia la sanatate in cazul cenzorilor si administratorilor la SA uri si in ce baza legala? precizez ca au si contracte de munca aceste persoane
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 08:31, 9 Martie 2009
.. e adevarat ca,codul fiscal defineste "in vederea impunerii" veniturile din salarii si asimilate salariilor ( unde include si aceste indemnizatii, deci aceasta definitie nu ne ajuta cand e vb de cass),dar nu gasesc in L 95 o alta definitie care sa le excluda ci aceeasi sintagma "venituri din salarii si asimilate salariilor"(art 257 alin 1 lit a)...si nu gasesc nici unde anume se prevede ca indemnizatiile cenzorilor si administratorilor se supun impoz.pe venit numai daca nu realizeaza venituri de natura celor de la lit a-e ,(salariale si asimilate salariilor etc) (asa as intelege cu adevarat interpretarea dumneavoastra)
Stau cu C.fiscal Normele metodologice si Legea 95 in fata...

..am sunat la Casa Judeteana si mi s-a raspuns ca se plateste pe toate sursele de venit...atunci de ce mai are art 257o intreaga pagina de prevederi detaliate daca "se plateste pe toate sursele de venit"? X-(
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
ContSters56278, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - salariat si pfa dacibeze dacibeze Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care esti salariat si ai si un P.F.A. este obligatorie? (vezi toată discuția)