As dori sa stiu daca in conditiile in care am optat pentru concediu de crestere copil pentru doi ani si imi gasesc de lucru in acest timp pot sa trec sotul in concediu de crestere a copilului si daca da care sunt formalitatile de indeplinit?
daca sotul indeplineste conditiile de acordare a CCC, atunci va putea beneficia el de CCC in momentul in care dvs veti realiza venituri din salarii.
Sotul va face o cerere de acordare a CCC la firma unde este angajat, iar apoi va depune la Primarie un dosar care va cuprinde aceleasi documente pe care le-ati depus si dvs.
Ati fost angajata in momentul in care ati intrat in CCC?
Daca ati fost angajata, atunci aveti CIM suspendat. Deci va trebui sa faceti o cerere de reluare a activitatii, sa va intoarceti la locul de munca si apoi sa va incetati CIM si sa va reangajati la un alt angajator.
Intre timp sotul dvs va putea sa faca demersurile pentru a intra in CCC. Oricum e obligat sa-si ia CCC de 1 luna.
Astfel conf art 4^1 alin 1 - 2 HG 52/2011 celălalt părinte care nu a solicitat dreptul la indemnizaţie poate solicita acest drept, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă acest drept nu se solicită, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se reduc cu o lună. În situaţia prevăzută la alin. (1), persoana îndreptăţită care se află în concediu pentru creşterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.