avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat

Buna ziua. La data de 09.11.2009 am fost implicat intr-un accident rutier in care am accidentat foarte usor pe trecerea de pieton un tanar. Imediat l-am transportat la spital sa ma asigur ca nu are nici o problema dupa care am fost condusi la sediul politiei unde s-au luat declaratii, iar asa zisa parte vatamata a declarat ca nu depune plangere penala. Totusi mi s-a intocmit dosar penal de catre politisti, eliberandu-mi dovada de retinere pe perioada de 15 zile pe care am tot prelungit-o pana a venit rezolutia de la Parchet conform art.228 al.6 rap la art.10 lit. f C.P.P in care confirma N.U P. intrucat lipseste plangerea prealabila a partii vatamate.
Cu aceasta rezolutie m-am deplasat la politie unde mi s-a intocmit proces verbal si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 zile.
Intrebarea mea este daca acesti politisti au procedat corect la suspendarea permisului pe 90 zile si nu 60, in conditiile in care nu a fost depusa nici o plangere penala, nu exista nici un element constitutiv al infractiunii de vatamare corporala din culpa?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: EugenBu , utilizator 13:38, 16 Februarie 2010
partea contraventionala nu are legatura cu partea penala, cel putin in acest caz. politistii ti-au aplicat o sanctiune contraventionala, probabil una principala, amenda si complementara, retinerea permisului....dosarul penal depindea de plangerea penala a partii vatam, si observ ca s-a solutionat favorabil. ar fi fost indicat sa ataci pvb de contraventie, caz in care iti luai permisul inapoi pe loc, si apoi se suspenda judecarea cauzei pana la solutionarea dos penal. dupa reluarea judecatii in contencios, vazand rezolutia NUP, aveai sanse, daca nu sa anulezi pvb de contrabv, macar sa obtii inlocuirea amenzii cu avertisment....si eventual inlaturarea sanctiunii complementare....etc
Am inteles dar totusi vreau sa stiu daca masura complementara privind supendarea pe o perioada de 90 de zile este legala, intrucat in codul rutier supendarea la acest gen de fapta este de 30 de zile iar daca este accident se mai adauga 30zile.
PV intocmit art.135 lit.h din HG.1391/06 sanctionat de art.101 pct 3/A din OUG 195/02 iar masura retinerii art.103 1/c din OUG 195/02
Multumesc!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare corporala din culpa? v_alin v_alin Am provocat recent un accident cu victima(o zi de spitalizare),neacordare de prioritate, politia mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Eliberare permis conducere dupa solutionare dosar penal Gabi0740 Gabi0740 Buna ziua, In urma cu 4 luni am fost prins ca am condus o motocicleta neinmatriculata pe drum public. Dosarul a fost trimis la parchet si zilele astea s-a ... (vezi toată discuția)
Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)