avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare apa rece centrala termica de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare apa rece centrala termica de apartament

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie o modalitate si baza legala pentru aceasta in cazul in care 2 luni de zile eu am 3 persoane cu centrala termica de apartament, dar nu s-a dat nici un index la contor. Cum repartizez apa rece la dansii? Eu nu am gasit nimic in legislatie privitor la asa ceva, asa ca pe lista de intretinere ei nu figureaza cu sume la gaze, la apa calda si caldura, iar la apa rece au fost la pausal ca si ceilalti chiar daca ei au centrala si folosesc apa rece pentru prepararea apei calde. Nu stiu sa fie vreun procent ceva pentru dansii la aceasta treaba. Stiu ca in mod normal erau obligati. Abia cu lista pe luna iunie 2013 o sa aiba trecuti metri cubi. Pe lista lunii aprilie a fost repartizata apa rece cum am descris mai sus, la fel va fi si pe mai pe care o voi afisa acum.
Va rog sa imi spuneti si mie o modalitate si baza legala pentru aceasta in cazul in care 2 luni de zile eu am 3 persoane cu centrala termica de apartament, dar nu s-a dat nici un index la contor. Cum repartizez apa rece la dansii?

Inteleg ca sunt contorizati, dar nu ati primit indexul, daca este asa treceti aproximativ consumurile din lunile cand aveti indexurile date, iar cand va aduc citirea reglati consumul, acesta poate sa fie in plus sau in minus.

pe lista de intretinere ei nu figureaza cu sume la gaze, la apa calda si caldura,


Cu sume la caldura trebuie sa figureze chiar daca au centrala, sunt obligati sa achite caldura pentru tevile care traverseaza apartamentul (chiar daca sunt izolate) si pentru partile comune!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
ContSters241232, utilizator
Eu sunt administrator de 3 saptamani. De mai bine de 3 ani de zile ei au centrala si nu au dat nici un index. Fostul administrator le baga suma pe numarul de persoane inmultita cu 1.6( exemplu la mine 3 persoane plateau apa rece 30 ron, la el 3 persoane plateau 1.6*30). La caldura eu am doua coloane. Una reprezinta caldura din apartament, cealalta caldura spatii comune. Cei cu centrala nu au caldura pe apartament, dar au la spatii comune.
Eu vreau sa stiu cum pot sa le trec eu pe lista de intretinere apa rece. Eu trebuie sa am totusi un index de referinta si apoi sa estimez un consum. Nu a fost dat indexul de ani de zile.
Eu vreau sa imi spuneti daca exista vreun procent si legea in care scrie asa ceva, ca am fost amenintat aseara ca mi se face plangere penala datorita lucrului acesta. Programul pe care il folosesc eu la administratie imi cere neaparat un index initial pe care eu nu-l am. Abia acum am facut rost de index la cei cu centrala, dar pana la lista de pe luna iunie mai am si lista de pe mai de afisat.
Treceti cat au avut si pana acum (cum calcula vechiul administrator) pentru mai, si de cand aveti indexul intrati in normal.
Va sfatuiesc sa cititi Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiiIor de proprietari.
Si trebuie sa aveti un presedinte al asociatiei si un comitet care sa va sustina, dumneavoastra sunteti un simplu angajat al asociatiei, nu trebuie sa se sparga toate in capul dumneavoastra!!

www.avocatnet.ro/content/art...
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari are obligatia sa desfasoare demersuri legale pentru alinierea la normele in domeniu
Referitor la necomunicarea indexului individual consum,fie aplicati disp
L nr 230/2007 Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

,fie calculati consumul in sistem pausal
Am calculat la pausal dar dansii folosesc apa rece si pentru prepararea apei calde si mi s-a reprosat ca nu este corect sa repartizez 40 ron apa rece la 3 persoane fara centrala si tot la fel si la 3 persoane cu centrala si ca pentru asa mi se va face plangere penala. Am citit legile foarte bine poate am scapat ceva, am dat si atestatul la primarie si l-am luat.Poate mi-a scapat ceva din legi, dar nu cred, referindu-ma exact la problema de fata. Nu stiu sa existe undeva vreun procent de adaugat in plus fiind pe centrala si pe pausal in acelasi timp. Daca fac cum facea vechiul administrator pot fi tras de urechi de cel cu centrala mai ales ca ma vede mult mai tanar si mie mi se sparg toate oalele in cap.

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Montare apometre annesis annesis Buna ziua, La noi in bloc nu sunt montate apometre si consumul este pe nr de persoane, ceea ce ma dezavantajeaza. Cum pot face ca sa montez apometre si sa ... (vezi toată discuția)
Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)