avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venitul minim garantat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venitul minim garantat

De ce alocatia de stat pt. copii se considera venit al familiei la stabilirea drepturilor privind venitul minim garantat, daca curtea constitutionala a hotarat ca alocatia de stat este un drept al copilului indiferent de veniturile parintilor?X-(#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 9 Iunie 2013
1. - Curtea Constitutionala a spus bine ce a spus dar asta nu are legatura cu faptul ca locatia de stat pentru copii este un venit pentru familie.
- Alocatia de stat pentru copii se acorda tuturor copiilor indiferent de cuantumul veniturilor parintilor.
- In acelasi timp alocatia de stat pentru copii este un venit al familiei copilului.

2. Din HG 1291 din 18 decembrie 2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat:

Art. 17.
(1) La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, dupa caz, al persoanei singure se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suporta, obligatii legale de intretinere si alte creante legale, cu exceptia alocatiei pentru sustinerea familiei prevazute de Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, a bugetului personal complementar prevazut de Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, a burselor de studiu si a burselor sociale, precum si a sprijinului financiar prevazut de Hotararea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar ce se acorda elevilor in cadrul Programului national de protectie sociala «Bani de liceu», cu modificarile si completarile ulterioare."
Dar cei care sunt sunt salariati li se scade alocatia din salariu, m-i se pare o discriminare intre cei care au venituri si cei care nu au venituri!
1. De unde ati mai scos asa ceva, ca se scade alocatia de stat pentru copii din salariu?

2. Salariul este platit de angajator iar alocatia de stat pentru copii este platita de stat indiferent daca parintii au sau venituri din salarii sau din alte surse.

3. - Angajatorul nu are nici o treaba cu alocatia de stat pentru copii.
- Cine v-a spus sau unde ati vazut asemenea gogomanie?
Nu at-i inteles dv. esenta mesajului . Am vrut sa explic ca la cei care au ajutor social l-i se scade alocatia de stat din cuantumul total cat revine familie.EX.O familie cu 4 persoane ,2 adulti si 2 copii au dreptul la 390 RON ajutor social din care li se scade alocatiile de stat 84 RON si m-ai primesc 306 RON.Asta am vrut sa explic: De ce se scad alocatiile 84 RON din dreptul total de 390 RON, deoarece alocatiile copiilor este un drept ,nu un VENIT!
1. Dvs. ati scris:
Dar cei care sunt sunt salariati li se scade alocatia din salariu...


2. - Alocatia de stat pentru copii este un drept legal dare ste si un venit al familiei
- V-am aratat in primul meu raspuns de azi, cu text de lege.

3. Nu ar fi rau daca v-ati adresa (pe e-mail) si Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, cea mai in masura sa va dea un raspuns competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Sunt îndreptățită să primesc și alocație complementară? Violeta M Violeta M Buna daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana n doi ani ,am dreptu si la alocatie complementara?Multumesc (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii vasyviasu vasyviasu ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry: (vezi toată discuția)