avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru sustinerea familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru sustinerea familiei

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa tatal decedat la calcularea venitului pe membru de familie la stabilirea cuantumului alocatiei?
Noi suntem familie monoparentala, mama + 1 copil.
Venitul mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 200 si 530 de lei, insa daca se adauga si pensia de urmas, nu ne mai incadram in aceasta situatie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 24 Aprilie 2015
La stabilirea veniturilor pe baza carora se acorda alocatia se iau in considerare toate veniturile pe care membrii familiei le realizeaza sau, dupa caz, le-au realizat in ultima luna inainte de solicitarea dreptului, asa cum acestea sunt prevazute de art. 8 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.

art.8 din Legea nr.416/2001
(1) La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale, cu excepţia alocaţiei pentru susţinerea familiei prevăzute de Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cu modificările şi completările ulterioare, a bugetului personal complementar prevăzut de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, a burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială «Bani de liceu», cu modificările şi completările ulterioare.
...

Asadar, pensia de urmas a copilului se ia in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul minim garantat vasyviasu vasyviasu De ce alocatia de stat pt. copii se considera venit al familiei la stabilirea drepturilor privind venitul minim garantat, daca curtea constitutionala a hotarat ... (vezi toată discuția)
Se ia in calcul indemnizatia de veteran de razboi in acest caz? alexandraa2 alexandraa2 Buna seara, Indemnizatia de veteran de razboi se ia in calcul atunci cand se acorda ajutorul de caldura? Concret, vorbim de un veteran de razboi care are ... (vezi toată discuția)
Sunt îndreptățită să primesc și alocație complementară? Violeta M Violeta M Buna daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana n doi ani ,am dreptu si la alocatie complementara?Multumesc (vezi toată discuția)