avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori

buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti daca intr-un proces (dezbatere succesorala ) nu am martori pt ca vecinii nu-l cunosc prea bine pe defunct (de mai bine de 30 ani locuia in alta parte si venea la casa parinteasca cu masina proprie se da jos si intra direct in curte ),nu comunica cu vecinii si de aceia nu vor sa se puna martori. in aceasta situatie pot pierde procesul chiar daca am documente atestatoare la rudenia noastra (frate )? va multumesc
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 22:29, 13 Iunie 2013
buna ziua . va rog mai cititi-mi inca odata mesajul si lamuriti-ma si pe mine . va multumesc anticipat.
dovleacmihaela a scris:

vecinilor le este teama sa nu fie intrebati amanunte de care n-ar avea habar

Intrebarile se adreseaza prin intermediul instantei. Iar instanta va cenzura intrebarile care nu au legatura cu obiectul procesului.
Ce legatura ar fi intre binele sau mai putin binele relatiei dintre dvs. si fratele defunct si mostenirea care se dezbate? Niciuna.
Si chiar de ar razbate vreo astfel de intrebare raspunsul "nu stiu" este foarte bun.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
romascanu, moderator
Eu sunt uimita de faptul ca dumneata, ca sora, ai pretentia sa iei o parte din munca fratelui si a cumnatei .
Ati participat cumva, cu bani, sau munca prestata, la agoniseala celor doi, de-a lungul celor 30 de ani !?
Nu de alta, dar mi se pare nedrept sa vina nu stiu care cumnata, sa inceapa sa imparta munca fratelui ( surorii ) numai pe considerentul ca suntem rude si eu n-am copii .
santeti o draguta . va multumesc.
stimata doamna iesiti din starea de mirare , dar ar fi mai corect ca ,cumnata sa lase bunurile fratelui meu nepotilor ei din partea fratilor ei desii nici acestia nu au contibuit cu nimic la bunurile fratelui . daca ar fi fost invers (deceda cumnata )credeti ca fratii ei n-ar fi procedat la fel ? astea sant legile si tot legea spune ca daca ar fi fost armonie in cuplu puteau sa-si lase testament unul altuia din timpul vietii . o zi buna si judecati corect lucrurile.

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)