avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamurire - bun propriu la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamurire - bun propriu la partaj

Daca inainte de casatorie ,am detinut un apartament cu 2 camere,ce se va intampla cu aceasta locuinta odata cu pronuntarea divortului dupa 9 ani de casatorie!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 10 Iunie 2013
Fiind achizitionat inaintea casatoriei este bunul dvs propriu, nu intra in masa partajabila la divort.
Daca ati adus imbunatatiri in timpul casniciei, le veti imparti.
Locuinta va ramane in proprietatea dvs, sotul are un drept de creanta daca ati platit cumva rate in timpul casatoriei sau ati adus imbunatatiri bunului.
Nu conteaza cati ani de casatorie aveti, ci cat a investit sotul in casa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)