avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control intern managerial Standardul 4 Functii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control intern managerial Standardul 4 Functii sensibile

Buna ziua,

Am dori informatii referitoare la identificarea functiilor sensibile intr-o institutie publica precum si o exemplificare a documentatiei de risc privind derogarile acordate personalului pentru a ramane in aceeleasi functii sensibile peste termenul de 5 ani.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: usser123 , utilizator 17:10, 1 Octombrie 2013
Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ]
Puteti intocmi o Procedura aplicabila în implementarea masurilor de control asupra functiilor sensibile si/ sau a Planului pentru asigurarea rotatiei salariatilor din functii sensibile.

La nivelul entităţii se intocmesc:
-inventarul functiilor sensibile;
-lista cu salariatii care ocupa functii sensibile;
-masurile pentru menţinerea in limite tolerabile a riscurilor asociate functiilor sensibile;
-in cazul in care masurile dispuse si implementate se dovedesc a nu fi eficiente, se intocmeste planul pentru asigurarea rotatiei salariatilor din functii sensibile, in functie de resursele disponibile si cu respectarea drepturilor salarialilor, astfel incat un salariat sa nu activeze intr-o astfel de functie, de regula, mai mult de 5 ani. Măsura rotaţiei se aplică numai în cazul în care nu pot fi identificate şi aplicate alte măsuri de control intern eficiente în gestionarea riscurilor asociate functiilor sensibile.


Riscuriile asociate functiilor sensibile vizează neidentificarea tuturor funcţiilor cu risc semnificativ în raport cu obiectivele si accesul nemijlocit al salariatului la date, informaţii sau resurse materiale poate determina comiterea unor fraude/ abuzuri ce pot afecta entitatea.


Referitor la aceste aspăecte, MFP a elaborat o serie de "precizari suplimentare": [ link extern ]
Daca sunteti functionari publici nu aveti cum sa aplicati standardul functii sensibile deoarece este in contradictoriu cu legea functionarilor publici care nu permite rotatia pe functii fara acordul acestora. In schimb daca sunteti personal contractual puteti proceda cum a spus cristi2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 1649/2011 privind modificare ordinului 946/200 LucianSirbu LucianSirbu Buna Ziua. Va rog sa ma sprijiniti in aplicarea corecta a standardului nr. 4 din Ordinul 946/2005 privind,, functiile sensibile,, Daca ati putea sa- mi ... (vezi toată discuția)
Evaluare risc ssm - grupuri sensibile la risc specific mvasilescu mvasilescu la noi i unitate este realizata evaluarea de risc SSM insa nu s-a tinut cont de grupurile sensibile la risc. Va rog sa-mi spuneti cum se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Registrul riscurilor pentru ssm - registru riscurilor pentru fapte de corupție și fraude; ovidiustoicoiu ovidiustoicoiu Vă rog dacă ma poate ajuta cineva cu o indicație sau un model de întocmire a tabelului registrului riscurilor pe linie de ssm , eventual pentru spitale ... (vezi toată discuția)