avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fidejusiune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fidejusiune

Buna ziua

Am avut o societate care a fost radiata prin insolventa. In timpul functionarii acesteia am semnat un contract de fidejusiune in trei parti: firma creditoare, firma debitoare si eu, personal. Societatea mea nu a platit suma datorata creditorului, iar in contractul de fidejusiune este specificat faptul ca durata sa se intinde pana la data la care sumele de bani vor intra efectiv in contul acestuia.
Radierea societatii inchide si acest contract sau daca nu, pe ce perioada ma va urmari creditorul pentru recuperearea debitului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:27, 11 Iunie 2013
Contractul a incetat, dar garantia subzista pana la plata creantei.

Va pot urmari pana isi recupereaza creanta, sau pana se prescrie dreptul lor de a va executa silit in baza acelui contract de garantie. termenul de prescriptie este de 3 ani.
Aveti bunuri in proprietate?
Multumesc pentru raspuns. Nu am bunuri in proprietate dar doresc sa fac un imprumut pentru prima casa. Dar banuiesc ca peste 10-15 ani cand voi termina de platit, nu vor putea sa intre in posesia locuintei, nu?
Nu prea e asa. Sunt ceva discutii de facut asupra dreptului dvs de proprietate in cazul imobilelor achizitionate prin programul prima casa , respectiv interdictia de a le instraina timp de 5 ani, dar... tare mi-e ca majoritatea judecatorilor vor spuneca si un astfel de imobil poate fi executat silit.
Ipoteca nu face neurmaribil un bun imobil.
Daca luati credit Prima casa, aveti venituri. Vi se va pune poprire pe 1/3 din venitul lunar net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Evacuare uzufructuar viager garant morozancarmen morozancarmen Am incheiat un contract de imprumut garantat cu ipoteca , ipoteca a fost instituita pe un imobil, proprietatea debitorului insa exista si un uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)